Wednesday, November 2, 2011

Cardiff Trip Part 2

Okay sambung kisah coti2 di Cardiff.


[1] Kan smlm dah bgtau menginap di Travelodge Pencoed kan? Sbb hotel nya kecik aje, x de dewan makan pon utk sarapan pagi. Tapi bole order breakfast pack kalo mahu, consisting air jus oren, cereal & susu set semangkuk, croissant and strawberry jam and blueberry muffin. Oleh sbb kami x sempat singgah Tesco beli roti smlm, terpaksa la order sebungkus pek ni, mkn share2 sbb bukan la lapar mana pon, kasi alas perut je. Excited nak gi shopping kat Bridgend punya pasal.



[2] Ni dia tempatnya. Kalo x drive mcm kami, amik teksi chartered dari hotel ke outlet ni GBP18 (pergi-balik). Kalo naik tren or bus lebih kurg jgk, or murah sket, tp lama sbb servis x frequent sgt.




[3] Kitaorg sampai awal, dlm 15 minit sblm kedai2 bukak. Tgk lah aje langit blkg Hubs tu, fajar masih menyinsing weih (fajar musim winter la, tu yg lambat cerah, padahal masa ni dah pkl 9.45 am kot?




[3] Kedai2 branded yg ado. Byk lg tp x sempat amik semua, sibukkkk dah masa ni... hehe. Ni gmbr hiasan je, x bermakna aku spend kat semua kedai ni plak








[4] Tiba2 jd mokcik2 dan terjebak plak ngan Portmerion. Tp x amik set lah, serving platter je and mangkuk kuah/lauk. Bak kata Hubs, 'kalo kuah x bertambah sedap lps ni, x tahu lah....'



[5] Pegi masa halloween and tambah2 budak2 tgh cuti sekolah, mmg menarik. Mcm2 ada. Semua staff dia berpakaian beragam. Ada monster, ada skeleton, ada wizard...





[6] Hiasan kaca kedai pon x kurg intersting jg




[7] Berenti makan lunch kjp di food court dia. Aisyah kalo mkn jacket potato mmg girang. Sedap je tgk dia tarik cheese cair panas2 tu pjg2. Kalah Pizza Hut nya iklan





[8] Sambung shopping. Boss mau cari work boots masa ni



[9] My maroon winter coat itu sgt gedobos, very deceiving, not in a good way plak tu. So kena tepek satu gmbr without coat.



[10] Kat kedai Nike plak. Masih mencari sepatu. Btw, dah nama nya outlet kan, what you see is all they have lah. Kalo x de saiz, then x de lah. Tp harga mmg best. Off-season sket2 sapa kesah?




[11] Salah satu sepatu ni saya rembat, tp yg mana yea?



[12] Terkejut tgk org queue sampai luar kedai nak beli emas. Ni kedai emas ok. Aku yg berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang yg rakyat nya rata2 tiap2 hari raya mesti gi kedai emas pon tergezut tgk line sbgni pnjg.




[15] Kot sapa2 nak tgk peta kedai2 nya. Lg terperinci ada di laman web ni (klik sini):


In conclusion (tiba2 je conclusion, ntah apa2, bahana ngantuk, nak truncate story short), kalo ada masa, kalo ke Cardiff, singgah la kejap kat sini, especially kalo dah dari tmpt ulu mcm aku ni kan hehe. Ok tu je lah dulu. Sbnarnya karangan ada pnjg lg dah taip siap2, tp x larat nak upload gmbr nya. Esok la eh tambah lg. Mau tarik 2 part lg ni baru tutup buku Cardiff tih tih tih...


Nite2..

 

9 comments:

yatie chomeyl said...

mesti beli hok hite tu deh. sini pun ado outlet ni tp since solah keil dio x bui ore gi sano, takut habis pitis beli x kabar ingat hahahhaha

Nida said...

Syoknya jalan-jalan cuci mata dan cuci duit... hehe.

Tak takut pulak si kecik Oyis dengan skeleton tu... kalau anak Kak Nida dah melalak kot

Oyis said...

yatie: meme doh, kalo ore tino gi x dok tok laki, bole bangkrup tubik2 kedai hehehe

k nida: dia x faham sgt kot skeletons tu apa, tu dia x takut tu hehe

sumpit said...

skarang rata2 org collect emas dah.... duit kan dah takde value...

Oyis said...

sumpit: mungkin la. tp peliknya, beratur pjg2 gitu. aku terpikir gak, utk christmas ke, awal betul beli hadiah

miSs inTerpReted said...

i remember brigend!! and sgt worth it ok beli sports shoes kat sana. i still have my adidas tht i bought there in dec 2008!

3yearshousewife said...

So semakin lazat tak lauk dlm port meirion tuh?

Oyis said...

sabb: u pegi masa emma ada sana eh? ralat plak x dpt pegi masa emma ada. masa dia dah balik, baru la menjejak cardiff ni huhuh

k As: x rasmi lg mangkuk2 nya. nak tggu raya haji ni kot tihtihtih

Lia Sakinah said...

Bestnya jalan2 gi cardiff! Teringin jugak nk jalan2 pegi UK ni, tpi by the time klu ada rezeki nk pegi...mesti noris dh abis study eh...huhu