Wednesday, August 10, 2011

Boat Trip to Royal William Yard

Td gi amik angin kat Barbican. Niat di hati just nak amik gambar keluarga, tp nak la background yg canteq sket. Bkn apa, duk belek2 dalam fail gmbr jalan2 sblm ni, haih sket sgt la yg berjenis kalo 3 org. Asyik aku ngan Aisyah, or Aisyah ngan Hubs hmmm... Since cuaca hari ni pon not bad, apa lagiiii...


Lps dah sampai Barbican tu, tup2 dtg angin nak naik bot, walhal baru je dua minggu lps dah naik ngan Kak Mazni. Tp kali ni ngan Hubs plak. Haih... biasa la, kami ni bangsa x plan2 kalo nak berjalan. Spontan2 gitu la fun nya lebih. Nasib x pengsan beleping psl posa2 di siang hari summer nan pjg lg terik, bole plak pegi mendaki bukit dan merentas lautan kan? Hehehe..


Apapon mmg x susah sbb byk jenis boat and day cruise kat Plymouth ni, pilih dan sediakan duit aje. Itu hari gi Warship and Dockyard Cruise, ada yg Cremyll Ferry gi Mount Edgecumbe, ada yg water taxi gi Mountbatten, ada yg gi Tamar River, ada yg gi Harbourside, ada fishing trip 2.5 jam, ada yg gi Cawsand Bay dan ada yg gi Royal William Yard.


Mula2 nak gi Cawsand Bay, tp dah penuh la plak. Next trip pkl 4 ptg, oh x kuasa menunggu. Maybe lain kali, ni dlm travel list kitaorg Insya Allah. So terus naik boat yg ke Royal William Yard. Royal William Yard ni dah pernah sampai dulu, ada konferens kat sini, tp masa tu naik bas dan pegi sorg2. Sbnarnya bole aje nak lalu jalan darat, tp saja, getiks nak adventure lebih. Boat kali ni jauh lebih kecik drpd hari tu, tp Alhamdulillah, x beroleng2 pon. Best je. Mcm lebih mengujakan sbb rasa intimiate gitu (dlm 4-5 org je penumpang), plus derbar dia x kisah ko nak main air ke, nak posing2 ala Titanic ke heheh... Caj dia GBP2.50 utk adult, budak2 free. Every sejam rasanya boat dia berlepas.


Ni lah dia gmbr2 nya semasa kat sana. Suka la jgk, amik2 angin ptg2 kan. Sungguh senang tergoda dgn aktiviti2 lagha kalo duk kawasan pelancongan ni tau, sket2 melencong tih tih. Alaaa.. maybe dah last summer ni kat Plymouth, konon pujuk diri. Patut nya dgn statement tu makin insaff dan tekun buat keja, tp bole plak mengakibatkan kesasaran heheh.. Bkn apa, dah beberapa hari hujan dan mendung, skali mentari menampilkan diri, hah, mcm ayam tubik gukk la kawe, kata org Kelantan :p


PS: Alhamdulillah di Plymouth buat masa ni x de dgr lagi riot2 gitu. Mohon dijauhkan Allah swt drpd bala dan musibah sebegitu...


















11 comments:

yatie chomeyl said...

1st time napok jelas sikit muko hubby oyis dale blog ni. sekalo gmbr jauh2 kecik jah hehe

mast@work said...

oyis,

take care ye.. seram tgk berita..

Oyis said...

yatie: skalo tu mmg bg gmbr kecik sbb konon2 nak jimatkan size and cpt sket loading. tp smlm saja gatal testing kao besar sket pon x de la lmbt mana, so wat la saiz medium. sbnarnya gmbr2 hok kecik dulu pon bole dibesarkan, tp kena klik to open baru dpt actual size. rasanya org selain family x wat kot, sbb amik masa. better hok saiz gini ke balik ke pangkal jalan eh?

mast: thanks. agak seram la, gilos diorg pecah kedai and serang org awam sesuka hati. dgr kabar ada budak undergrad kita di london kena belasah sampai pecah rahang, dipukul x semena2 masa tgh kluar mencari juadah berbuka. kesian sgt kat adik tu. smg dia cpt sembuh... sama2 kita berdoa eh moga Allah pelihara kita semua

wani said...

Ya Allah sungguh gagah bersiar-siar di bulan ramadhan ini ye. I nak pi school pun berkira-kira..malas nak kayuh beskal. so buat kerje kat rumah jee le... tinggi bil kat rumah ..huhu

Anonymous said...

Hello! Would you mіnd if Ӏ ѕhare yоur blog with
my zynga group? There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

my blog post quick way to lose belly fat

Anonymous said...

I am sure thiѕ pагagrаph haѕ tоuched all the іntеrnet users, its really really fastidious piece of writing on building up new blog.


mу ωeblog; ringing in ears cure

Anonymous said...

Υou actuallу make it seem so еasy
with your presentation but Ӏ fіnd this mаtter to
be actually sοmething which I think I would neνеr understand.

It seems too сοmρlicаtеd аnԁ very
bгoaԁ for mе. І'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

Also visit my website - how to get bigger boobs naturally

Anonymous said...

My coԁer is tгyіng tο persuade mе to mοve to .
net frоm РНР. Ι haνe always
ԁisliκed thе iԁea becаuse of thе expensеs.
But he's tryiong none the less. I've bеen using WorԁΡrеss
on ѵaгіouѕ websites for about
а year anԁ am cοnсernеd about swіtching to another plаtform.
I have heard νery good things about blogengіne.
net. Is there a wаy I can іmρort all my worԁpгeѕѕ postѕ into it?
Any kіnd of hеlρ would be grеatly аpρгеciаteԁ!



my ωeb-sіte :: natural breast growth

Anonymous said...

Woah! I'm really digging the template/theme of this blog. It's simplе, yet effеctive.
A lot οf times it's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appeal. I must say you have done a awesome job with this. Additionally, the blog loads very quick for me on Opera. Excellent Blog!

Look into my site: How to make your dick bigger without pills

Anonymous said...

Whοа! Thіs blοg lookѕ just likе my οld onе!
Ιt's on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

my webpage :: grow breasts

Anonymous said...

Everу weekend і useԁ to pay a visit thiѕ web pagе, aѕ i want enjoyment, as this thiѕ sitе cоnationѕ actually nice funny material toο.


Haѵe a look аt my webpage :: increase small boobs