Thursday, August 25, 2011

Shopping Raya

Dah dkt eh nak raya? Mcm baru sedar plak sbb kat sini mana la ada constant reminder. Lagu2 raya x kedengaran, poster jualan apa tah lg. Perasan ni pon sbb tgk status FB org Msia pakat2 duk mood cuti dah. Rupanya this Friday ramai dah chalo balik kg eh.


Baca cerita org shopping2 ketika menuang kerja, aku pon teruja la sama nak ikut style lama kan hehe. Maka hari ni dgn jaya nya telah ponteng lab, dgn nawaitu mencari baju raya Aisyah. Actually dia dah ada bbrp helai baju kurung pon, and one is on the way (please let it arrive here before raya!), tp sbb drpd awal lg dah berkenan kat bbrp baju ni kat Debenhams (oh, so very classy and English-like). So berkobar la hari ni gi dgn niat nak belikan utk anak dara terchenta, pujuk2 hati, ala kalo convert pon, gamaknya byk ni jgk spend utk baju raya di Msia hehehe


Masuk Debenhams, ah tu diaaa.. baju idaman hati. Idaman hati aku je lah tapinya. Sbbnya...... anak dara tu x suka. Siap bergolek2 atas lantai kedai x mau dipakai kan. Amarahnya aku. Nak tau knp dia x suka? Sbb dia dah jatuh cinta dgn ada sepasang lg baju ni tau, sungguh la mak x taste. Sbb apa? Sbb material dia mcm sari. Nothing against Sari, tp lip lap terlebih sudah. Over lah. Nak recycle jd baju gi nursery pon x bole. Nak jd ratu Bollywood bole la.


Diskas punya diskas dgn Hubs, layankan je lah kehendak budak tu. Sbb Aisyah ni pesen kalo dia x suka, kalo beli jgk, esok2 mmg sampai ke sudah dia x pakai. Dia ingat tu.


Bila tanya knp dia berkenan sgt kat baju tu, dia ckp sbb mcm princess. Bole mcm tu?


Btw, Debenhams tgh ada offer, kalo beli childrenwear above GBP25, dpt 1 child meal free, consisting of sandwich, yoghurt, crisps, biscuits and juice box. Molek ah, posa2 ni bole dia mkn sorg2, org lain mmg x mkn dah lunch. So those di UK yg nak beli baju, sila2 ke Debenhams. Promo lebih lak aku ni hehehe



4 comments:

yatie chomeyl said...

hahha Aisyah supo ore maso kecik2. kalu x berkene baju tu, meme x sey pakai pah ke sudoh la.

mast@work said...

haha.. dia suka pakai kaler2 la tu ek

Nida said...

Selamat menyambut Aidilfitri buat Oyis... Kami di sini takde persiapan apa-apa pun.. Isnin ni baru nak buat kuih raya, itu pun kesian pada anak-anak..

Lia Sakinah said...

Mana baju lip lap aisyah tu? Kasi tunjuk sket noris...teringin nak tengok... ke nak tunggu edisi khas raya baru boleh kasi tunjuk? hehe..
xpe, nti klu school dia ada bt open day ke, aisyah boleh guna balik baju tu bt persembahan menari ala aishwarya rai..hihihi