Tuesday, August 23, 2011

My Diva Darling


Cik mek molek tu petah bercakap skang. Kalo layan dia bual, mcm2 dia bercerita. So hari ni nak share sket celoteh dia.


Insiden 1: I'm busy


Aisyah skang kalo buang air besar je pantang betul pintu bilik air x tutup. Very the privacy one gituh. Ada skali tu aku letak kan dia atas potty, aku nak gosok gigi kat sink (x tau dia nak poo).


Terus dia sound, "Mummy, go away. I'm busy. I got a poo starting".


Erk?



Insiden 2: Why you eat my ice cream (aku dah post kat FB, sorry pada kwn2 yg dah baca)


Baru balik drpd kluar jap ngan Aisyah. Masa dia nak tanggalkan kasut dia, aku tlg pgg aiskrim dia. Bole lps dah siap apa semua, dia tgk aiskrim dia dan terus fire "why u eat my ice cream?" tuduh beliau.


"No I didn't!" jwb aku sket terkejut dgn accusation itu.


"Why u done it?" pressed Aisyah lg. Yakin benar dia kita dah mkn aiskrim dia.


Aku x tau mana lebih sentapz, dia tuduh aku 'curi' eskrim dia, or dia tuduh kita x posa :P.



Very the diva one lah!



7 comments:

yatie chomeyl said...

hahaha sakit palo kan nok laye bilo anok kecek banyok ni. kade2 nok suko tp kade2 sentap jugop hehe

Oyis said...

yatie: meme. tp lucu la budak2 ni kalo kecek gak, penghibur hati jgk :)

Diya's Look Book! said...

i bet she's getting bublier by the day! definitely worth jotting al these down, buat kenang2an. kisses to the lil girl :)

Oyis said...

emma: hi em. I rang you today tau, what a coincidence, tp u x angkat. anyway, just nak tnya, how r things? diya n icha ok x adapt ngan tanahair? bet u r not missing ramadhan di UK hhehe. kisses to ur girls too n pics of bbq last week jgk pls if ada. i miss the convenience of calling2 u *hugs*

Lin said...

wahahah bepeluh mak menjawab.sabo je la..very the divala.hehe

Nida said...

kelakar pula baca kisah si Aisyah ni... bijak sungguh dia berkata :)

p/s: nanti datang ambil kad raya dalam blog akak ye :)

Oyis said...

lin: hehe. sbnarnya sbb mak dia biasa gak pau sket2 kalo time2 x posa tu. tu psl dia very curiga

k nida: ok kak. thanks :)