Thursday, August 4, 2011

Still On Fire

Nampaknya entry hari ni masih lg berkisar tentang topik fire. Sedang enak2 membuat kerja di lab, tiba2 terdgr bunyi seakan2 beep beep lori mengundur. Aku x amik port sgt, sbb right outside my window ada org bertukang kat bwh tu, so mmg bingit la, kjp2 bunyi mengetuk, kjp bunyi mesin. Mcm2 lah...

Skali dah dkt 3 minit, berterusan aje beep beep beep ni. Hati x berapa sedap terus berenti buat kerja and bukak headphone kjp. Bgn tgk fire alarm yg ada di luar bilik, mmg konfem berkelip2. Oh dear! Sungguh x sedar. Biasanya kalo fire alarm berbunyi (drill), budak2 lab lain ada, so sama2 cuit mencuit suh keluar. Kali ni mmg aku sorg je dlm lab, sbb semua org lain kat konferens IC*MC tu kan.

Memandangkan jam sudah menunjukkan pukul 5.12 ptg, dan aku selalu nya kena balik by 5.45 ptg utk membolehkan Hubs ke tempat kerja ptg beliau, maka aku pon mengambil keputusan utk gamble and bungkus laptop apa semua dulu, walaupon tgn dah agak terketar2 dah. Ntah la knp, sejak fire betul2 next door yg kena last year tu, aku mmg agak trauma dan cpt melatah sket kot bila deal2 ngan alarm2 nih. Dlm hati x putus2 berdoa agar semoga ni adalah drill sahaja, sbb x leh nak check ngan sesapa ni. Sila lah jgn tiru!

Alhamdulillah mmg drill. 4 bangunan serentak ada drill td. Cuma nya, bila aku turun drpd lab tu, tgk2 ada secekak ni je umat manusia dalam bgnan Smeaton yg 3 tingkat tu. Ni aje?



Tau la summer, tp 3 org for the entire building? Yg baju biru2 beruniform tu x kira, diorg tu evening cleaners. Ni yg buat makin liat nak gi lab lps ni utk stay late or dtg weekend ni. Kalo on a weekday at 5 pm pon 3 org je, imagine weekend or after 8 pm?

Aiyooo... harus la ada yg rela berkepit2an lps ni drpd nak gi toilet. Dah la koridor mcm hospital lama, memanjangggggg je. Plak lampu koridor automatik, kalo org lalu baru On. Kalo x, gelap aje, teknologi menjimatkan elektrik lah ni. Lg haru kalo lampu hujung menuju ke toilet berkelip2 x rosak baiki. Giler thriller ok?

Note: Payah deal dgn bangsa penakut ni hehehe...



5 comments:

Mona said...

hohoho... bangunan mcm dlm movie seram je...

yatie chomeyl said...

supo la bangunan ore pun, toilet hujung sekali..lampu otomatik. kalu hari hok kelik lambat, relo x g toilet wpon nok terkucil sbb takut lampu xsey nyalo ehehehe

isabelle said...

bawak botol la oyis..kalo nak terkucil masa kat lab nanti.heheheh

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Haha..spesis yang sama dengan akak..:) Insan paling 'berani' atas muka bumi tapi still suka tgk horror movie..bule..?:)

Mama Zharfan said...

me jrg stay back sampai lewat ptg--time kat notts dulu heheh