Tuesday, April 21, 2009

Bawa Azri Jalan2 Lagi ke Plymouth Town Centre & Mount Batten

Azri dah balik Switzerland. Yg tinggal hanya lah cokelat2 pemberian beliau sbg buah tgn dan gmbr2 yg sempat diabdikan spjg dia kat sini utk kenang2an. X pe, dia byk duit, nnt2 dia dtg lg. Lg best, biar aku n family dpt gi sana, Amiin...

Ok utk those yg rindu2 an pd Azri kerana dia sah lambat nak update blog dia (kena bg tekanan sket kat dia, hehe...) dan jg those yg berminat atau mempunyai inspirasi terhadap style rambut beliau yg menjejak bahu itu, bole la menjamu mata dgn pics2 di bawah...

Mula2 tu dekat Plymouth Town. X de apa sgt, but masa tu ada Continental Fair. Byk mknan sedap2, mcm Pasar Tani, kata Azri. Cuaca sgt cerah, angin plak sepoi2 bahasa...












Second part plak, masa kitorg gi Mount Batten Pier, Plymouth. Masa gi sini gamble aje, sbb x tau apa exactly yg ada di sini kerana tidak pernah la sampai ke sini. Tau nya cuma kawasan watersport aje la. Alhamdulillah, mmg tepat la jangkaan, kawasan tepi pantai jg. Bole nmpk Smeaton Towers di the Hoe and Barbican di kawasan laut sebelah sana. Oh, rupa2nya kalo dari the Hoe tu nmpk cam area daratan di seberang sana, itu adalah Mount Batten. Now I know. Nak gi sini naik Bus 'First' No.2, tambang plak 3.20 pound return. Turun di perhentian yg terakhir skali, dalam 20 min perjalanan. Lalu celah2 perumahan gitu, pening gak la mula2 tu. Hari Ahad every 10 mins servis dia. Summer bus dah x masuk, sbb crowded.

Ramai budak2 gak lepak kat sini, main beskal, mancing. Yg sailing, yachting, jet-skiing, boating etc apa tah lg. Pastu ada area utk mendaki ke atas bukit bukau tu, walking trail la, tp sbb nak kejarkan waktu sembahyang, kitaorg x lepak lama2 la. Sempat picnic ala kadar di tepi laut, then bergambar2, then gi hujung jetty je la. A few hundred metres before Mount Batten nyer pier ni jg ada trail lagi satu, yg mana bole jejak air kalo2 nak main atau carbbing la kot, aku agak. X tau apa org buat kat bawah sana. Maybe next time nak round puas2 sket hehhe...



Sayup2 nmpk Sematon Tower yg nun di seberang...



Puteri ku bersama Putera2 Lilin yg tgh berpicnic. Huh, takut panas rupenya mereka ini...



























5 comments:

ar.nie said...

Oyis,
Sorry, off-topic comments...
Saya ader post n3 baru ttg IPT... Would love to hear your opinions about that... Thanks ya! ;)

MUNIRA said...

off topik gak...
nice blog..sonok bacanye!
i add u as my fren in my blog..leh kan?
mm nama anak kite seakan2..
cdgnya nk amek nama aisya nur zahirah tuk 2nd bb girl :)

azzamoro said...

hi salam kenal.... singgah ur blog n read ur entry. :)

zafi said...

wah2... ingat sapa tadi!
eh smlm very nice presentation!!!
ade tak koleksi lagu2 inang zapin segala mala tu.. aku memang minat benda2 nih!!!

Oyis said...

sori u alls, smlm rasa mcm dah reply, tp x kluar2 plak komen nya... ok, here i go again:

arnie:
sori sesgt sbb x sempat nak bg opinion on the issue tu. masa tu sgt busy dgn preparation nak wat presentation, and by the time dah habis tu, arnie dah update entry lain pon. still bole bg opinion ke?

munira:
bole, nnt kita add awak dlm bloglist kita gak. awal2 masa nak decide nama pon it was between zahirah and zahraa gak (ejaan mcm tu), but last2 ayah dia pilih zahirah, mcm tuanku permaisuri skrg, katanya... hihi..

azzamoro:
salam kenal kembali... terima kasih kerana sudi singgah di sini :D

zafi:
hehe, glad u enjoyed the presentation. nnt ko kena bg external hard disk ke thumbdrive ke, sbb audio tu dlm format wav, besar saiz dia, nnt2 ko tukar la format dia ke *.mp3 ke eh.