Thursday, December 16, 2010

On My Own...


I think I'm coming down with something. Tekak perit, pastu kalo terbatuk2 seksa ya amat, dlm tekak ni rasa mcm payau and metallic (maybe a taste of blood? I don't think I have blood in my cough, just that mungkin my throat has gotten scratched badly from the inside from being too dry and me hacking up a whopping cough all the time). Nasty. Pastu badan ni sejuk panas on off. Td rasa lg teruk, skali dah telan Aspirin 2 biji, tahan sket. Ikut hati nak berbungkus dlm duvet aje, tpnya td ada seminar group, and it was well worth attending. Rasa nak tulis intipatinya di sini, but maybe another day. Hari ni byk keja. Kan best kalo esok x yah gi keja, ponteng lab, start cuti Xmas awal. Budak2 dlm lab ni pon semuanya dah start bercuti dah pon. Al esok bertolak ke Dubai (beraya Xmas di sana, lucky him), Christ bertolak balik kg beliau di Berlin esok pagi, Saad budak MRes dari Pa*kistan tu pon gi beraya di rumah sanak saudara dia di Manchester. Aku je la penunggu Plymouth...

Nak buat mcm mana esok ada perjumpaan ngan SV. Tgh cuba cram sbyk mungkin work that I can do before seeing him tomo. Plak material yg nak dibentangkan ni, xde result lg, masih lg peringkat scout and search algorithm terbaik, so I think for tomorrow just present my work in progress je la, nothing impressive or worth shouting about. At least if he doesn't like the algo that I think I'm going with, or my explanation behind it, it won't be too late for me to change to a different one. Cumanya risau bcoz we are trying to catch a submission deadline for this coming January, so within this Xmas break if I can obtain some wonderful results, and then write one or two wonderful articles from them, that would be ultimately wonderful. My definition of the most perfect holiday. Doesn't sound much like a holiday, does it?


Xpe la. Asal aje siap keja2 yg aku targetkan ini dan sihat walafiat aku anak beranak, aku bahagia ngeeee.... :D Oh dlm x menyambut Xmas dan jd penjaga lab pon, aku dpt hadiah Xmas drpd member baik aku kat tempat keja. Happy sih!



(Gambar atas skali tu konon simbolik la, pakai baju sweats Plymouth dlm lab. Sesuai dah, jaga lab. Mmg muka x sihat tu. Tp tepek gak sbb ala2 nmpk kurus. Terima kasih ilusi optik).


9 comments:

Mama Zharfan said...

memang cun lah pic yg 1st tu :) selamat ber-meeting ;)

WaNNi said...

toye nye muka. tak pe susah2 dulu enjoy2 kemudian.

Oyis said...

mamazharfan:
slmt slmt slmt hendaknya. dah nak bungkus2 dah ni. stop utk mlm ni, klo ada rezeki sambung sket lg esok kerjanya huhu

k wanni:
lawak lah k wanni ni hahah! muka toye2 terus jd senyum2 plak baca hehehe

yatie chomeyl said...

jadi jaga xdop gaji eh oyis? hehehe

isabelle said...

yaa..baguss.baguss..gmbr yg kita rasa lawa, mesti kena tempek wpun lari dr topik. ehehe.
masa diorg cuti, u dgn taatnye pegi gak ke lab ke?

Mohd Norowi said...

Take a lot of warm water pls.

Ayin Masliza said...

muka sedeyyy.... kita yg tengok pun ikut sedey sama... minum air banyak2, k... rehat cukup2.... ;)

NaniRostam said...

Salam.

Makan pil piriton and minum air kosong banyak-banyak.Then lepas dah noneng makan piriton tu tido ler cukup-cukup...insyallah bila bangun...hilang segala sakit tekak tu.

Take care.

Oyis said...

yatie:
jadi jaga sukarelawati yatie, mano nok masuk pitih...

isabelle:
hahaha... i suke sgt statement u psl harus letak jg gmbr perahsan lawa biar lari dari topik. itu la matlamat sbnar gmbr tu pon keh keh. mana le plak button 'like' ni when u need it.
psl gi lab tu, sampai xmas eve kot i pegi, insya Allah. tgk weather jgk, kalo snowed in badly, lepaks umah ajo la...

ayah:
thank u, will do. demam x dah, tp serak tekak ni payah hilang la

ayin:
thanks. doa2 kan skali biar cpt sembuh eh..

k nani:
oh, ubat piriton utk allergik tu bole ye ubatkan sakit tekak, ilmu baru ni. tp mmg konfem ngantuk kaw2 punya. nanti nak balik tgka da stok lg x kat umah... thanks!