Tuesday, November 3, 2009

Aisyah Visits the City Museum

Masih lagi busy teramat with my scripting. So ini hari tepek gmbr lama2 la yeh. Ni Aisyah last week masa gi Plymouth City Museum. Gi sesaja, nak espose kan dia ke alam non-formal education. It turned out Ibu and Ayah pon learnt a great deal jgk. Baru cover 2 sections je muzium ni, next time nnt bole pegi lagi, masih byk yg x sempat cover. Aisyah seemed to have enjoyed it very much. Menceceh2 dia dalam tu, nasib baik org x ramai, dan ada sekeluarga lagi pon dtg bwk anak2 jg, so x la obvious sgt Aisyah yg buat bising hehe. Bagusnya muzium kat sini dia ada wat mcm station mainan utk kanak2, so kiranya budak2 pon are welcome, idak la kena sonyappppp je dlm muzium tu.

Ok doakan script aku siap cpt. I am on Day+2 dah ni from my schedule. Haiseh....


Sila maapkan kualiti gmbr yg agak blur2 gitu, sbb nya No Flash Camera Is Allowed dlm museum. Pulak dahhhh.....

Fossils



Preserved Animals & Organs


Aisyah Bukak Laci yg ada exhibit apa ntah dalam tu



Kiddie Section ada toy blocks, dinosaur figures etc



"Ini museum ana yg punya", kata Aisyah



Bermain sambil belajar



Teka tengkorak apa kat belakang nun dalam glass case?


Mancala - main nya mcm main congkak


Aisyah dgn mummy - err.. mumia ye, bkn Ibu



Aisyah dgn Ayah, bkn mumia



Plymouth sebelum kena bomb. 1936 - where were you?




Siapa kata muzium boring? Aisyah siap x nak balik.... heh




Ok, sapa dah dpt teka tengkorak apa tu kat dlm glass case itu? Sila tinggalkan jawapan kat komen (kalo ada yg naj tolong jawap la). Jawapan paling tepat n cepat akan dapat hadiah misteri jeng jeng jeng... heheh...



7 comments:

miSs inTerpReted said...

errr...tengkorak brontosaurous (betulke ejaan ni?).

neway, the outing looked fun! n bestnyer ada play things for kids.

Mummy Harith Hannah said...

Ehmm, mcm tengkorak dinasour jerr. Tapi, xtau laa dinasour yg mana satu. Hihihi. Ker, tengkorak lembu di zaman purba? Huhuhu... :P

Yelah, nampak Aisyah seronok sgt museum outing.Kiter pernah bawa bdk2 nie pergi zoo ajer (berulang kali). Kena try bawak gi muzeum gak nie... :D

Oyis said...

sabb:
wah specific nya answer. tp kan, ni bkn tengkorak dinosaur pon actually. x pe, teka lg, teka lg... hehe

btw, cuba la nnt2 bawak andi gi museum. negara2 europe ni lebih kurg je kan, maybe child-friendly gak


arnie:
oo ni bkn tengkorak bintang purba. binatang ni mamalia and masih ada di dunia fana ni, hehe. teka lg, teka lg...

hakim n humaira rasanya dah cukup besar n mesti enjoy kalo gi muzium. cumanya muzium negara tu besar sgt ek saiz dia kat msia tu, tp x pe, pelan2... bwk je la. if only free. sini mmg x de byrn apa2, tu yg bebas kuar masuk tu

Anonymous said...

kite pn teringin nk bwk rayyan g zoo tp xpegi2 lg.. Gamaknye kene tngu adik rayyan bsr sket la jwbnye. Hehe nway adakah tengkorak beruang? Sukati je jwb. :p

Oyis said...

anonymous ni yzma ke? ooh kurg tepat. kena teka lg heheh...

weih... xde org nak teka lg dah ke? kita terasan nak bg giveaway nih... huhu

miSs inTerpReted said...

semangat punye pasal...nk teka lg...tengkorak giraffe???

btw, sini i found out ada kids muzium. :)

Oyis said...

tet tett.. masih lom tepat la cik sabb. x pe2... cuba lg...

o bagus la ada muzium.. nnt andi mesti enjoy hehe