Tuesday, November 10, 2009

Aisyah Masuk Paper


Newspaper Plymouth Heralds la, of course, hihi...

Hubs kena carik merata utk dpt kan senaskah paper Heralds hari ni, gara2 semua ibu bapa di Plymouth memborong setiap satu sbb hari ni di publish kan gmbr2 baby utk Herald's Cutest Baby Competition 2009.

Can you find Aisyah? Kalo x jumpa, x tahu la, aku dah circle sket punya besar tuh hehe.

I don't know how she stands against all the other blue-eyed, blond-haired babies la kan. Plus kita ni org berdagang, so mmg dah disadvantaged in numbers to begin with. Kalo yg mmg native Plymouth, ha.. mak, ayah, atuk, nenek, moyang, miyung, ipar, duai, biras, besan, pak menakan, mak menakan, pon semua bole mintak tolong vote kan. I can only hope kalo ada la Msians di Plymouth yg beli Heralds, tolong la vote ye utk Aisyah. Her number is 2365. Thanks in advance guys. Even then, mmg still tipis la sgt2 la chances tu. Tp x pe la, in my eyes, she'll always be cutest hihi...

Speaking of cute, why is it that when I wear a Tudung Ariani, I ended up looking like an over-nourished Indon maid when I was actually going for the chic Tiz Zaqyah look dalam Nur Kasih? (Tinggi nya angan2). I've taken numerous shots of myself (believing that I WILL look good in the next shot), and hanya ni la yg half-decent utk di-publish di sini. Benci tau! Apa trick nak pakai tudung ber-awning nih?





Nota tambahan: Leo dah lulus viva pg td dgn minor correction setelah 4 tahun bertungkus lumus dgn thesis beliau. Mcm mana aku bole x sedar dia ada viva pg td pon aku x tahu. Tup2 dpt emel Congrats dari Prof yg di cc kpd semua ahli lab baru aku tahu. Tandanya aku kuat bekerja ke sampai x sedar masalah selain diri sendiri ke, tandanya aku mmg x sedar diri? Aku rasa sbb utama ialah sbb ahli lab aku ni suka menyendiri semua nya. X muhibbah... Tu la psl... Apa pon, ni jadi smgt membara nih... Aku nak siap PhD gak!!!




7 comments:

Mummy Harith Hannah said...

Oyis,
Sekali imbas Aisyah nampak macam Chinese baby, dgn matanya yang sepet tue. Rasanya, Aisyah ader chance menang laa, yang lain kan lbh kurang jerr, so, aisyah nmpk lbh stunning. Camner kita nak tolong vote nie? Leh vote online tak? Hihi.

Hahaha. Pagi2 dah gelak tau baca statement Oyis tue, "over-nourished Indon maid"? Kiter belasah jerr Oyis, asalkan awning nya best. So far Ariani nyer awning mmg ikut my piawai laa. Sbb kdg2 ader tudung yg awaningnya terlalu pendek, paras mata/ telinga. Haa, yg pesen gini, mmg kompem I look like bibik! Ngeeee... :P

yzmahoney said...

Mane ade mcm indon maid.. Comey ape.. Janji kene confident. Kite pon dulu xconfident. Skrg mane2 g pki.. Senantiase nampak kemas :)

BabyIbu said...

jom berusaha..siapkan PhD..chayokkkkkkkkkkkkkkkkkk (kn panjang skit)..sigh..

Az Azrinudin Alidin said...

gambar anak org lain sepesen je aku tgk..ada harapan ni hehe

Oyis said...

arnie:
sayang nya x leh online vote. kena beli paper then potong keratan, bubuh nombor baby and the post. Ye, post. Gile old school kan?

Hehe.. mungkin sbb kita x biasa tgk org pakai kot kat sini, tu yg hesitant sket la nak start. yg ni my mom yg bawak dari msia itu hari. kalo di msia, dah tentu konfiden je bergaya hehehee...

yzma:
Betul tu. Senang sgt nak pakai, x yah gosok, x yah pin. Tp leceh nak basuh la plak, kena basuh tgn je, nak jaga awning biar keras je ... ok lepas ni akan terus pakai dgn konfiden nya, ikut ckp awak :)

babyIbu:
jom!!!! chayoookkkkkk kembali!

azri:
insya Allah, hrp nya masin mulut ko dan readers lain :)

tun fatimah said...

oyis, wahh bestnye aishah masuk paper hihi.. paper UK plak tu.. kena simpan and frame hihi.. BTW i dengar kalau nak pkai tudung ala2 ariani tu kena pakai make-up baru nampak cantek. kalau tak pakai makeup mmg nampak tak kena.. but then i tak pernah try pown.. just dengar org cakap. cuba lah try dgn make up hihi..

Oyis said...

hehe tun, tu la, rasa nak kena frame. busuk2 pon laminate hehe. nnt besar2 leh tunjuk kat dia :)

oh kena pakai mekap is it? ye la, yg dlm nur kasih semua nya bermekap. alamatnya lps ni lg lama nak bersiap, sbb nak mekap kaw2 dulu hihihi