Saturday, May 30, 2009

Uber Amazing Blogger Award



Terima Kasih to Arnie n Isabelle yg memberi award ni. Malu i, dah la lambat gile nak wat post. Wat dah lama, tp sket2 add, sbb asal buat, Aisyah bgn / kacao etc. But it really made my day, and it kinda motivates me to keep blogging up. Sometimes this blog just feels like my eternal monologue (kerana kurg response, silence readers maybe? Ye.. perasan). At least now I know that ada org actually DO read my blog, and thinks it's read-worthy heheh.


Ok, meneruskan adat, here goes:

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie (Arnie):
(1) Kenal hanya melalui dunia maya, tiadalah pernah berjumpa
(2) Tp rupanya member kpd Yzma n Jiah kerana sek men skali
(3) Pro-Breastfeeding dan sumber inspirasi aku di kala malas mengepam
(4) Ibu kpd 2 org anak - Hakim n Humairah. Muda2 sudah ada sepasang. Best!
(5) Suka collect Sophie Kinsella nyer Shopaholic series. And ini ada satu confession dari aku, okay: sbb dia beriya2 cerita psl koleksi ini, aku yg sebelom ni tahu kewujudan buku ini tp x amik port pon, tiba2 aku dah bole ada hampir semua buku Shopaholic series nih. Tinggal Shopaholic Ties the Knot je x jumpa lg. Yg lain tu semua beli kat Charity Shop la. All less than a pound each. Gigih gak menjengok kedai2 charity shop tu. X pe, second hand book pon, janji murah and content nya sama aje :)

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie (Isabelle):
(1) Juga kenal di dunia maya sahaja
(2) Also an academic like me!
(3) Another BF buddy (yay!)
(4) Plans to pursue her PhD in two years' time
(5) Mother to a baby boy with the nickname 'Cikebum' :) Anaknya sgt comel, especially time senyum tu, amboi... geramnya... and shhh! between u an me la kan isabelle, aku rasa cikebaum ni mmg fotostat muke mak dia...hehe..


Ok teruskan lagi...

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :
(1) Ibu kpd Aisyah Nurzahirah
(2) Tgh wat PhD kat University of Plymouth
(3) Pro-breast feeding
(4) Start blog ni asalnya utk rekodkan pregnancy (Journey to Baby), pastu sambung rekodkan development baby diluar uterus (Journey With Baby), pastu skang mumbo-jumbo so rasanya nak kena tukar title dia kpd 'Journey to PhD, With Baby'. Ok x?
(5) Pernah miscarried sekali masa kandungan dah 10 weeks, this was before Aisyah. Masa tu rasa sedih x leh nak ckp camne
(6) Suka baca blog
(7) Suka pakai kain batik, even kat Plymouth, in the middle of winter
(8) Dah lama meninggalkan high heels (sejak dtg Plymouth) n hand bags and pakai trainers with knapsack instead. Lebih flexible. And student-like. Serious, I can pass as middle-schoolers any time. Janji x tolak stroller Aisyah la kan
(9) Rasanya dah lupa mcm mana perasaan drive kereta
(10) Tengah berjinak2 main squash

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka. Bole x kalo x nak describe siapa mereka, tp justify kenapa mereka? :
(1) Mama Aqilah, kerana dia gigih meng-upload gmbr2 Aqilah. So comel!
(2) Diyanazman, kerana dia nya writing skills gile best n sgt lawaks, begitu jg anaknya yg cute, ci miki. My daily dosage of laughter, totally!
(3) Shue Plymouth, kerana dia tgh pening2 ngan PhD tu, and hope this makes u feel better
(4) Bard Plymouth, kerana dia baru nak berjinak2 ngan dunia blog, semoga jgn hangat2 tahi lembu
(5) Zafi Plymouth, kerana dia upload blog hangat2 tahi lembu. Smg lebih kerap weh, aku jemu baca paper je.. hehe jgn marah
(6) Maslina, kerana dia jg istiqomah dlm menulis blog, even dah ada baby Umar pon
(7) Che Fadh, kerana dia sumber inspirasi ku!
(8) Nabil, kerana dia sudah lama giler kekal ngan blog dia tu. Bagus!
(9) Farid, kerana wife dia di kejauhan. hehe... mesti dia xde keja nih
(10) Teman2 blogger tegar lain yg mempunyai blog sema saya pass kan kpd anda. U r uber amazing bloggers, you guys!

9 comments:

zafi said...

hey aku update la jugak!!!! lambat jek!!!
anyway tq

noris said...

zafi:
jgn terasa tau. aku gurau je hehe. lately nih ko byk plak update eh. oleh itu, abaikan komen aku itu. hehe...

Nabil said...

eh...actually blog title ni dah lama ada kat feed si farid...tapi baru ari ni kuar? ni pakai auto publish ke? ^_^

oyis..tlg la satu permintaan dah lama ni..buat la window komen ni pop up..(rasanya dah 3 kali mintak ni :P)

ar.nie said...

hahaha (gelak utk fakta no 5 tue).
So, aper pendapat oyis? Okey tak shopaholic series tue? Fun kan? At least, buleh laa release your tension & break sekejap drpd concentrate baca buku PHD tue. ekeke.

Oyis said...

nabil:
alamaks, dah terkeluar ke? hehe kantoi.. mmg auto published, sbb ada hari busy, ada hari x busy. so x nak la ada 'dry spell'... hehe... aci x?

btw, ur wish is granted. sorry la bro, busy kekadang x ingt nak wat :P it's working now isn't it?


arnie:
best sgt! i am sooo hooked dgn series shopaholic itu, walaupon ngakk mampu spend so carefree mcm dia!

Nabil said...

yay..dah berjaya pop up :D

baru la best! kalo tak asek kena back back back je kalo nak baca entry lain...tak pun nak tgk apa nak komen :P

Maslina Zolkepli said...

tq for the award.. :D

Anonymous said...

Hey I'd like to thank you for such a terrific quality site!
I was sure this would be a nice way to make my first post!

Sincerely,
Johnie Maverick
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/scooby-doo-party-supplies.html]scooby doo Party Supplies[/url].

Anonymous said...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike