Thursday, May 21, 2009

During the Hot Summer Days..

I like to dress Aisyah in a cute little flowery patterned gown and a cute sun hat to match, whenever we are going out. She doesn't get to wear much skirts or dresses here, bcoz we mainly dress her in long sleeve T-Shirts and pants when it's colder, so she doesn't get the chills.




But sometimes, in the house, her idea of staying cool involves just going pants-less!





Aisyah, Aisyah, ingat ni Msia ye sayang?

(ps: this was two weeks ago. last week was wet, wet, wet. this weekend, it was way too windy, even for Plymouth's standard. I almost need socks! Brrr....)

7 comments:

Faiezma said...

comelnya aisyah pki gown! Nampak mcm da besar anak dara sorg ni!

zafi said...

seksi tu!!! :P
nanti anak mail lariii

keindahanalam said...

owh baju yang satu kayu tu..heheh nanti one fine day nk pakai baju yg sama..and we can go out together...boria ngan aisyah..eheheh

ar.nie said...

Cantek flower gown tue. Dan, aisyah is sooo cute in that sun hat.

Kiss sket aisyah... ;)

isabelle said...

hi oyis,

amboiii..kemain lagi si kenit tu.
but thats the truth.. kita pakaikan lawa2, dia suka berlenggeng jugak.

adam pun dah start prefer pakai slippers drp shoes. sanggup x kuar dr keta drp kena pakai shoes.

Oyis said...

yzma:
sayangnya, x dpt nak pki slalu bcoz of weather. plus skrg peringkat membesar, so lg senang klo dia pki sluar, nak menggasak ke, nak mkn comot ke, x la sayang kena baju gown (gown kan mahal2 sket, utk special occasion bole la). now i understand why my pics dulu2 masa kecik lps bole jalan aje semua gmbr mostly pki seluar. pernah merajuk ngan my mom (masa kecik2, napa le x pki kan skirt? x feminin langsung). now i know hehe...

Oyis said...

zafi:
haha seksi ka? x pe, belom akil baligh lg hehe

shue:
yup, ini dia baju yg kainnya sekayu ngan ko itu. haha... nnt ada event kita leh arrange suh pki sama bg boria ok?

arnie:
thank you. one of the perks of having babies is dressing them out kan? hahah!

isabelle:
betul. mmg gigih la follow dia satu rumah just utk siap pki kan pampers + baju + seluar. ni br pandai merangkak ni n jln with support, kjp lg dah pandai berlari kurus ibu dia mengejarkan... hehe... ooo, adam pesen x suka pki kasut ye? mcm2 peel baby ni. skang mmg menggeramkan, esok2 la jd kenangan ye?