Friday, May 22, 2009

I Choose To Be Happy...

Hari ni smgt sket sbb smlm discuss dgn Sake psl cara2 utk meningkatkan produktiviti. Antara yg paling simple ialah mengehadkan masa check e-mail, facebook, YM dan blog. And altho aku x off kan YM, tp dgn hanya check email sekali bg td, then cpt2 tutup, sudah terasa keberkesanannya. Ahh... refreshing... best, best... Kalo nak tgk video nya di youtube, check this out.

Lagi satu, aku blaja hari ni ialah, the happier you are, the more your sense of well-being is. Which means that aku lah yg menentukan sama ada nak stay happy, atau nak stay low and sad and just pathetic pd mata org lain. So I choose to be happy. At least for today *clap! clap!*

When you are given lemon, just turn them into lemonade. Semasam2 lemon pon, kalo dah tambah gula, and air batu, yummy, manis and sedap aje lemonade tu. Yay!

Another note psl kenapa aku ceria? Well, aku nyer project proposal yg submit bulan March dulu dah lulus. Alhamdulillah. No biggie, tp all the more reason to stay happy. And motivated. Ok break aku dah habis. Sambung keja balik. Berdisiplin gila aku skang ni. Semangat seh!

Oh, speaking of happiness, ini dia gmbr insan yg carefree and happy all the time. Best kan? Kerjanya tolak toy dia shj, no problem in the world... hehehe


4 comments:

Mohd Shakir bin Zakaria said...

Bangganya to have my name mentioned in your blog, hahaha...

Anyway, if you like the video, then you should buy the book. There's more in the book than the video alone... Too bad I've lost mine :(

Nabil said...

Memang betul kalau OFF semua benda tu mmg byk benda boleh buat. Sejak ada Sara ni mmg kalo nak buat keje..sy tak pasang line internet..PC tu jadi stand alone je..n keje mmg leh siap dlm a fraction of the time usually it takes kalau pasang Internet :)

Kalau pasang Internet tu...tangan gatal je nak klik facebook lah, klik ymlah...cek emel lah..bla bla bla...last2 keje buat ciput je :P

sumpit said...

okla kot for korang,
aku kt opis, mmg no ym, no skype,
gmail chk kejap2, fb kejap2...
tp tgk paper journal, menguap.
pastu kepala blank.

aku dah pakai dah sume teknik tu dr MSc dulu, dah immune kot.

Nabil said...

et, ko punya teknik kena letak sv kat sblh :P