Sunday, May 10, 2009

Aisyah's Walking Aid




Ni favourite toy Aisyah skang. Actually bkn toy, tp utk aid dia blaja berjalan. Cara guna nya ialah dgn menolak benda tu ke depan sambil tgn pegang handle bar, ala2 kita tolak trolley supermarket tu la. It's much safer than Aisyah tolak walker dia, coz it will not go at a crazy speed spt yg bole berlaku klo tolak walker.

Sbnarnya ni adalah pemberian Mael, sbb anak dia dah pandai berjalan. And I have found it to be very, very beneficial utk Aisyah. In fact, Aisyah pon sgt suka kat benda ni. Kadang2 siap guna masa showerkan Aisyah lg, bawak masuk shower stall, so that she just stands there under the running water coming from the shower head. It is much easier that way. Besar jasa benda ni. So, terima kasih daun keladi buat Mael n family.


PS: Susah nak amik gmbr anak dara tu skang, sbb asal bukak kamera aje, dia dah tahu dah. berlari2 dia dtg dekat kita ni ha... Bkn nya dia nak posing, tp sibuk nak pegang kamera tu, nak tarik2 dari tgn kita, cpt2 nak tgk gmbr dia kat playback. Budak dah besar n bijak, mcm ni la..... ish ish...



PS2 : Yup, dia dah pandai minum dari cawan, spt yg dpt di lihat di gmbr no 2 tu. Dah lama dah bole, tp masih tumpah2 lg la. Tp sejak beli cawan plastik, bole bg can la dia minum sendiri. But most of the time pakai sippy cup lg.

3 comments:

yzmahoney said...

hmm lepas ni aisyah boleh mesin rumput plak..hehehhe

noris said...

yzma:
ketawa terkekeh2 kita baca komen awal ni... hehe.. x pernah la plak sebelum ni terfikirkan mesin potong rumput... ahaks!

chefadh said...

yess!! she's finally out and about! ha..dah mobile ni, siapla..kena watch out dgn movement dia and make sure they are child proof! pasal yg kamera tu pulak..hmm..inilah saatnya gambar2 n video2 dia akan berkurang, sbb sungguh mencabar nak amek gamba..but anyway, keep the joy on!