Tuesday, October 18, 2011

My Best Friends

Mcm mana nak ajak suami anda yg terlalu obses dgn bola di kaca TV utk keluar rumah and spend time bersama family?


Aisyah: Do you like football?

Ayah: Yes, I like football.

Aisyah: I like shopping. I want to go outside today.


Nasib baik lah anak nya 'berhalus', kata org Klate. Ni cara paling baik dia nak sampaikan kat bapak dia, sudah2 la tgk bola tu weih. Bawak anak bini ni kuar shopping plak hehehe.


Yg bagus nya, strategi dia mmg menjadi. Syabas betha.


****


Aisyah: We are best friends (sambil merangkul leher aku)

Me: Best friends for ever and ever?

Aisyah: Yes, for ever and ever...


AWWWWWWWWW.... cue air mata and tissue!


***


Gambar best frens aku dua org. Perhatikan gaya Aisyah duduk. Ye, selamba kodok bersila dan beristirehat atas LUTUT ayah dia, sambil baca buku aku "What Every Christians Should Know About Islam'. Pergh, heavy stuff. Now that day time is shorter, masa lebih byk spend dlm umah utk aktiviti keluarga sebegini...






6 comments:

Mama Zharfan said...

she's very2 adorable :)

yatie chomeyl said...

bijok Aisyah...kecek beralus gitu tp make dale kakloh ngeeeee

isabelle said...

va va va...syabbashhhh...

gitu le kekdahnye, mesti mempergunakan anak. huahuahua

ayin mm said...

hehhehe strategy yg sentiasa akan menjadi.. shabas bhete.. hehehhehe.. comey dia tuh... best kan ada gegirl kat umahhh

mamaNoriz said...

kreatif la aisyah!

dai ada tokoh ajdi kaunselor tu...hehe

salam kenal oyis, nama kite sama ek...
feeling bunga2 lak...hihi

sya follower ke 80,
mekasih jenguk blog sya..
sudi folo?

Oyis said...

mamazharfan: thanks mamazharfan

yatie: bagus jgk dia beralus sendiri. mok dio kekasare sket hehe

isabelle: seharus nya! ;)

kak ayin: best jg. kalo ada dua2 laki dan perempuan lg best :P

mamanoriz: hehe. nama mmg ala2 sama. ok saya dah folo. td x perasan, cari2 kat tepi (column) rupanya kat atas tmpt nak klik follow tu.