Thursday, October 20, 2011

Lawan Mata

SV aku mmg sah kuat bekerja.


Asalnya aku emel dia pkl sepuloh mlm lebih. Ingatkan dia masuk opis esok la dia jawab.


Skali...


Hah, 11.03 pm pon online lg. X tido lg rupe nya dia.


Harus la tunjuk anak buah lg rajin kan. Dan2 aku balas masa sedar emel drpd dia dah masuk. Cannot wait for tomorrow dah. Untung2 dia ingat aku sokmo rajin stay up mlm wat keja. Walhal rutin ni baru dlm fasa ekspreimentasi lg. Baru start minggu ni. Bole la...


Anyway, by the time aku balas, 11.34 pm.



Tunggu...




Tunggu...




Tunggu...




Dia x balas. Sohih dia dah tido...


Heh, aku menang. Aku lg lama buat keja (konon nya la).


Tp aku tetap rasa mcm loser.


Sbb nya?


Well, emel tu kitaorg duk bolak balik pasal satu benda kecik ni (kerja aku le). Mula2 dia mintak aku suggest sesuatu. Dlm backup plan dah ada la cara nak buat, tp tu idea asal dia, and mungkin dia nak dgr idea aku, kot aku ni lg kretif and kritis. Ni cerita 2 hari lps.


So menggagau la aku pusing2 otak. Pikir sana, pikir sini. Google sana, google sini. Nak suggest apa ni kat dia. Diskas2 dgn lab mate bagai.


Last2, dapat la propose 3 potential solutions. Tu yg dan2 email pkl 10 mlm eheh.


Skali, dia jawab mcm ni.




Walaupon ayat dia pendek and mudah aje, translation terlindung adalah: "Suggestions apa yg ko bagi kat aku ni, ape ke x releven satu pon? Baik tok sah suggest langsung"


Or kalo Ahmad Nisfu sure dia ckp, "Apa yg ko merepek ni, *&^%$"


Oh, loser nya rasa.


Hmm..


Masuk tido ah camni.


Apa2 ntah. Ngan SV pon nak wat2 merajuk. Manja nih, babap sket! :P



9 comments:

mast@work said...

hahaha..

comei je bab ahmad nisfu tu..

takpe.. at least dia respond emel pun syukur kan

yatie chomeyl said...

tu la, ore rajin jugop gitu..SV reply emel tgh male. tpakso tunjuk rajin, reply balik wpon ngantuk gilo doh hahaha

Anis Rosli said...

hahaha meh sini nak tlg babab...tak po la noris...skurang2nya dia tahu student dia buat keje..

isabelle said...

hahaha...u should hv replied "exactly, that's what i was thinking."
muehehehe

sumpit said...

huh, SV aku crazy gak. Smlm dia tolong aku buat report (yg dis suruh buat) sampai pukul 230am.

Tapi tiap2 mlm pon dia blk lambat.

Dulu kat erlangen ok lg, dlm on average dlm 7 camtu kalu takde hal pape, pastu dtg awal pg. Kat sini, mentang2 wife dia still kat erlangen lg, free la dia nak stay back smpai mata merah2...

Dah dia tolong aku, terpaksala aku stay back gak smlm, dlm 4-5 kali aku terfikir nak give up and blk umah, tp sbb segan punya psl, aku pon usaha gak fikir time otak dah serius tepu.

Tp nasib he gave me a ride home, kalu tak, ada kot aku tido kat office...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

AT LEAST ADA GAK CADANGAN HEHE

Nida said...

Teringat kisah cik hubby... dia suka bagi emel kat SV waktu malam, kalau pukul 3 atau 4 pagi lagi bagus katanya, sebabnya konon-konon nak tunjuk yang dia malam2 pun buat kerja... padahal taktik je tu...hehehe

ayin MM said...

heheheheh sengeh- sengeh akak baca enrty nih.. (macam pernah buat jer...)

Lia Sakinah said...

hehe...xpela noris, whateva it is...i believe dia appreciate ur effort... good effort doesn't guarantee u get a good idea, but it sure does make a good impression of yourself... ;-)