Tuesday, October 5, 2010

Preventive Measures

Aisyah has a knack of jumping on the couch lately. Berkali2 dah kena tegur and marah, but you know with kids, it goes into one ear and comes out the other. Tp bak kata pepatah, sepandai2 tupai melompat, akhirnya...

Alah, her foot slipped sket aje, and she landed on her butt je pon, tp biasa la cembeng, nangis la jg se-round. Lps dah pujuk dia sket2 and checked to see she was fine, aku pon masuk toilet kejap.

Coming out of the toilet, I am pretty sure Aisyah has learnt her lesson. Proof nya?



Instead of vowing never to jump on the sofa again, dia pegi lapik bantal byk2 kat bwh sofa to cushion her fall next time. Smart girl!



4 comments:

azzamoro said...

ahaha.. so smart la your girl.susun2 bantal. Airyll pun suke lompat2 but atas katil lagi2 i tgh baring BFkan adik dia. tension kadang.

isabelle said...

u kena nyanyi lagu "5 little monkeys jumping on the bed" tu la.
tapi adam, beria nyanyi..lagi dia lompat. huhu

Oyis said...

azza:
mmg tension sbb asyik kena fokus 100% kat dia je, kang jatuh naya plak. tp budak2 umur tu mmg tgh seronok melompat, so nak buat mcm mana.

isabelle:
haih x nyanyi pon dah sakan, apa lg kalo kita galakkan. no way am i singing that song hhihiih!

tun said...

smart girl la aisyah ni! :) btw i pon mcm isabelle gak. selalu read story monkeys jumping on the bed. But it works for me coz if diya jumps on the bed, i akan tanya dia: Are you a monkey? Then dia gelak pastu said No. then tak sambung lompat dah :p