Sunday, October 3, 2010

My Strawberry Shortcake







Heart warming dialog #1
Scene: Aisyah mintak kertas utk melukis
Aisyah: Tas! Tas! (kertas! kertas!)
Hubs: Here you go
Aisyah: Chichu much (Thank you very much)


Heart warming dialog #2
Scene: Kat dapur, Aisyah mengekor, tp sebab minyak goreng ayam asyik meletup2, aku mintak Hubs take Aisyah out of the kitchen
Aisyah (atas dukungan Hubs, looking back at me): Careful, Mummy.....


Heart warming dialog #3
Scene: Dlm duvet, berpeluk2an nak tido
Me: Good night, Aisyah. I love you, baby
Aisyah: Iyu bebeh Mummy (I love you baby, Mummy). Iyu bebeh, Ayah. Tok? (suddenly teringat kat Tok)
Me: Ok, I love you, Tok
Aisyah: Iyu bebeh, Tok... Ah Shue? (tiba2 teringat Ayah Su plak)
Me: Ok, I love you Ayah Su
Aisyah: Iyu bebeh, Ah Shue...
Me: Hik hik...

(nota: kena ckp semula dgn Aisyah, x perlu la ckp bebeh tu. Memadai sebut nama aje :P)


8 comments:

WaNNi said...

comelllll ada bebeh kat hujung tu. baca pun rasa dah geram2 je kat aisyah. btw kak wani rasa budak2 memang susah sikit nak sebut 'ibu'. anak kak wani dulu sebut 'iba' lama jugak sblm dpt sebut ibu. tp dah dipanggil mummy pun ok apa. comel je.

Ammi Sara said...

sooo swweeetttttt....;)
iyu too bebeh aishah, hehe..
(too much tv watching maybe?-the bebeh bit)

isabelle said...

alololo...kiutnyer.
adam pun selalu pesan to me "e careful, mama" (bukan be careful).
rasa mcm disayangi la...

mama zharfan said...

comel aisyah pakai bj pink tu, and cute sgt2 dialog2 tu :)
my boy dh pandai komplen/argue..like it's not fair, it's all your fault..mcm2 dia belajar kat sek aisehhhh

Oyis said...

k wanni:
tu la, mcm terpulang pada dia la nak panggil apa skang, especially dia gi nursery semua org pon refer kat mak masing2 mummy, so mungkin dia lebih selesa panggil mummy la kot hehe. tiba2 rasa glamer plak, sbb dulu2 rasa mcm title tu x seswai dgn personaliti kita, yg plg x terpikir nak bahasakan diiri sendiri dkt anak2 adalah mummy lah, last2 dpt jg gelaran tu heheh..

k sara:
bab bebeh tu mak nya yg ngajar, tp suka2 je. alih2 dia ingt kat semua org pon kena letak bebeh. kena reverse balik ni huhu

isabelle:
rasa teramat la disayangi kan bila anak2 ckp macam tu kan hihi? ada jgk yg concerned kat kita :)

mamazharfan:
kelakar la part 'it's not fair' or 'it's all your fault' tu... itu tandanya zharfan dah makin bijak tu hehe... mcm2 ye budak2 ni bakal pick up from school, language-wise ... tggu je la turn aisyah nanti. even skang pon kalo No! atau Stop! atau Mine!, ckp nya mesti jerit2.

tun said...

Chiuchu much! Cuteness, Tak tahan!!! Enjoy these heartwarming talk while it last!

chefadh said...

memang sangat heart melting la..sure ibu tersenyum sajo..nnt smpi tahap ibu termenung pulak melihat anaknya dah besar n slowly perangai pun berubah..haha tp tulah salah satu nikmat jadi ibu bapa..alhamdulillah..enjoy okes

Anonymous said...

DabphypeKap
[url=http://healthplusrx.com/poisoning]poisoning[/url]
BeraOreme