Monday, July 12, 2010

Cerita Ceriti Dari Plymouth

Cerita dari Plymouth 1

Ramai readers blog ni yg kenal Shue, my good fren kat Plymouth ni. For those who are not in the know, Shue balik kjp ke Msia ni, to get married. Majlisnya udah pon selesai dan selamat, so now dia dah selamat bergelar Cik Puan hhehe. This is a pic I nicked from her FB. I hope she doesn't mind. She looks so lovely here, doesn't she? And I totally lover her wedding dress nyer kaler.



***


Cerita dari Plymouth 2


Masih ingatkah anda pada Aqil, bestfren Aisyah, yg parents nya bernama Eton & Mael yg dah balik Msia Januari tempohari? Well Eton was five months pregnant when they went back, and on May, 18th, she had delivered a beautiful baby girl. She had always been fond Aisyah, and selalu duk ulang2 kalo dpt baby girl (she had wanted a girl!), nak nama kan Aisyah la, sbb Aqil pon suka sebut nama tu. And as she had said so many times, baby ini dinamakan Aisyah Haziqah. Yg bestnya anak Mal (babysitter Aisyah) pon nama nya Haziq, so jelas terpancar kerinduan Eton & Mael pada org2 Plymouth ye hehe... Jgn marah ek korg... We love and miss you guys too!

Eton, Aqil, Aisyah Nurzahirah & Aisyah Haziqah (dlm perut)



Aisyah Haziqah



Aisyah & Haziq



***



Cerita dari Plymouth 3

Mmg Plymouth tgh babyboom skang. So the next in line yg amik nombor utk bersalin adalah Umei & Zali sekeluarga. And on June, 17, they were blessed with the arrival of baby Umar Yusuf. Sungguh molek lg barakah skali tarikh tu, apa x nya, sama ngan tarikh bday Aisyah (17 June) hehe. Tgk, tgk, komuniti Melayu Plymouth mmg kecik, tp bersatu hati ok, nama sama, tarikh sama, mana bole lawan...?



Umar Yusur

****



Cerita Plymouth 4

Smlm kan World Cup 2010 final, so geng2 Plymouth ni berkumpul la kat umah Zali, tgk bola kat TV flat screen besau beliau, sesambil mkn dinner secara potluck. Yours truly bawak sayur goreng dgn fishball and suhun aje, sbb bila riki2 ramai nau bawak lauk, x de sapa buat sayur pon, so belasah la, asal bole conplement masakan org lain.










Mmg suasana agak tegang dan seriau dlm rumah tu, sbb half the crowd duk menggigit jari menengok bola yg x gol2 walau berapa kali dah ada chance, dan separuh lg crown duk gigit2 jari dgr cerita birthing Umei yg 100% natural tanpa drug itu. Sini mmg, selagi x 3 minit sekali contrction, midwives x bg pergi hospital, so by the time diorg bergerak Umei dah ready nak bersalin dlm kereta, and by the time buat VE aje, udah complete (10 cm!). X sampai sejam sudah beranak ye tuan puan. Hebat skali!

Aku spt biasa, amik feel dgn baby baru. Bila pegang newborn baru le rasa betapa cpt nya si Aisyah ni dah membesar.

As usual, Aisyah takut2 dgn baby. Sian ek, dia buat muka org terpinggir




But she quickly warmed up to the baby.




Sungguh suka hati x terperi bila dpt usik baby tido ish ish! Sentapz baby Yusuf nak tido tau hehe...



That's all for today. Cerita mmg lama dah pendam, tp x sempat2 mengarang... huhu..


10 comments:

Ammi Sara said...

Lepas ni kang berjangkit kat oyis..i tell u..hehehe..;p

isabelle said...

aisyah...
nnt aunty dpt baby, dtg tengok ye.
pastu balik, bgtau ibu.."aisyah pun nak baby."
hehehe

Drama Mama said...

aiseh..rasa seriau dengaq cerita orang bersalin. uhuhuhuhu

banyaknya makanan! seronok la tengok bola sambil makan macam2 kan!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Oyis said...

k sara:
hehe .. dah agak dah, kalo tulis entry ni mesti ramai usik2 suh kita plak amik nombor. no komen lah k sara, buat masa ni heheh...

isabelle:
nasib u bersalin kat msia, kalo u bersalin kat plymouth, buat nya aisyah betul2 ckp gitu, camno nak jawab tuh? hehe

drama mama:
uish.. mmg seriau. tp tetap laju aje makan haha. sesekali berjumpa sambil buat potluck ni mmg best la, bermcm2 lauk dan dpt la rasa air tgn selain dari yg kita sendiri yum yum!

Rita said...

wah..wah..cun nyer si shu..dah balik belom dia tuh? tak tagk lagi pun gambar kawin dia...

Oyis said...

rita:
belom balik lg si shue. hrp2 urusan visa nya dipermudahkan, cpt la sket dia dpt balik ke plymouth hehe. mmg cun kan? sama sepadan dgn hubby dia

Heartilyina said...

xlama g aisyah plllak dpt adik hihi (kidding je ;)). bestnya tgk fresh born bb. teringat plak ritu bersalin 100% natural jugak. kt japan mmg mcm ni. erk ingat2 balik rasa seram nyer. xpela bg ihsan adik llllmbt sket la hihi.

Oyis said...

heartilyina:
oo drug-free jgk eh? respek2... mmg kagum sgt2 la... hihi

Alfian_Troxion said...

tera betul member ko tu beranak itu macam :) hehehe... weh, ko takde amik no giliran nak teberanak lagi satu ke? hehehe

Shue said...

heehe terharu ada sub entry khas utk aku lak..uhuk..tengkiu Oyis... :-) wish u were there time tu..pasti meriah kan..rindu kat aisyah la....