Friday, September 4, 2009

Extraordinarily Out Of This World

Ada dua sebab pakai tajuk di atas.

Pertamanya, kisah #1 ni adalah sedikit spooky or sweet, depending on how you want to look at it la. There is a rumor going around dekat GSO (ofis lama Hubs sebelum dia pindah ikut aku ke UK) that a female staff there saw Hubs in the office last Friday!

Not only did the particular staff see 'Hubs', malahan 'Hubs' sempat bertanyakan beberapa soalan lg spt, "Mana barang saya dalam bilik tu? (bilik opis Hubs)" dan "Kenapa bilik saya diubah menjadi seperti bilik Interview?".

How's that possible when Hubs was here all this time kat UK? Now how's that for out of this world?

Lebih spooky lg kejadian ni berlaku sekitar pkl 7 ptg, and ofis sudah agak lengang, ye la org dah balik nak berbuka etc. Nak kata pelanggan yg pelanduk dua serupa, mmg x logik, sbb pintu GSO tu after ofis hour dah kunci, only those with access card je bole masuk, even aku yg dtg jemput Hubs dulu2 after work pon terpaksa call Hubs tiap2 kali nak masuk bangunan tu, suruh dia bukakan pintu. And that female staff yg claimed nmpk Hubs tu, mmg ada credibility yg tinggi la, she's not known to be the gossiping type yg suka bwk2 cerita ke, so to think that she's made that all up to adalah x benar. So who was it that she's spoken to?

Patut la staff GSO asyik tanya Hubs kat mana semenjak dua menjak ni. Depa ingat kami balik Msia kejap la kot. Even if that were the case kan, mcm mana Hubs nak masuk building sbb access card dia dah pulangkan before he left. Ok, kata la Hubs pandai godek2 card tu and buat copy pon, why on Earth would he visit GSO at an ungodly hour dekat2 nak Maghrib plak? Sah2 dia nak berbuka... Logiknya dia akan dtg waktu opis hour kan, so that bole jumpa semua member2 opis sekaligus. And I assure you, dia ada dgn aku kat UK, nak tunjuk passport pon bole, x de left UK pon sejak enter, but melampau la plak kan kalo tahap nak scan passport tu semata2.

Nak kata makhluk2 yg x elok tu, ni kan Bulan Ramadhan. Nak kata Hubs 'membela' plak, nauzubillah... and aku dah kawen ngan dia 4 tahun lebih ni x pernah plak lihat dia ada amalan syirik yg terkutuk tu. My only theory is, mungkin ada makhluk lain (yg x semestinya syaitan) yg menghuni bilik lama Hubs tu. Sejak Hubs dtg UK, bilik tu jd bilik tinggal, so dah kosong selama 10 bulan la. And dgr ceritanya drpd mereka di GSO, beberapa hari sblm insiden tersebut mmg bilik Hubs tu diubah layout dia menjadi spt Bilik Interview, sbb x cukup bilik diorg guna bilik yg ada. And that particular staff tu, adalah dari unit lain and x tahu menahu pon bilik tu telah diubah suai langsung, sbb pengubahsuaian took place on a weekend, masa staff semua x ada. Hmmm...

Apa pon, think positive je la... Mungkin bilik tu dah jadi tempat ibadat makhluk seagama ngan kita ke, mana la tahu kan... Alih2 org adjust, susah la 'dia' nak buat Ibadat dah. Aku pikir, sbb 'dia' baik la dia dtg in the form of someone familiar (Hubs), kalo dah jahat tu kang, bole je 'dia' nak dtg in a much, much, scarier form yg x payah la diberi contoh kat sini pon kan? Ye tak? Hai meremang bulu roma....

Tu penjelasan utk those yg nak kan scary ending la. Sapa yg nak kan sweet ending, anggap je la staff2 GSO dah miss Hubs. Siap ada yg terbayang2 lg hehe... Ye la, bak kata pepatah, intai kami antara nampak, esok jgn rrindu2an...chewah! Sweet kan?

**********************************************************************

Ok, moving on to kisah #2. Still lg dgn tajuk out of this world...

Smlm gi tgk Air Show Royal Air Force di the Hoe. Ada skali pertunjukan dari team Red Arrow yg mmg kelasss and out of this world la pendek kata. Ni dia video2 nya, spt biasa kualitinya x de la best sgt, and not doing justice pon pd show nya yg sebenar. Hubs yg amikkan video ni, dan mmg susah nak focus sbb laju sgt the jet flew by!



Bergambar di depan jet pejuang menda ntah. Mcm tu la Aisyah, bkn nak tgk jet. Masa Red Arrow tgh wat show pon dia x tgk atas, sibuk tgk ke lain. Dia x paham lg agaknya. Jenuh Ibu menunjukkan ke atas, "Aisyah, look, look!" dan melompat2 tiap2 kali jet lalu supaya dia turut sama excited, tetapi no respon. Huhu...



Haa.. tp yg ni dia enjoy. Ni adalah side show aje, ada org tu wat pertunjukan juggling baton berapi. Tiap2 kali org tepuk tgn dkt performer tu, Aisyah pon tepuk sama sambil tersengih2. Tgk la tu, Ayah dia amik gmbr pon dia x sedar, sbb nengokkan org tu buat show sampai x berkelip.



Ni plak gmbo kapal selam. Kot2 la nak tgk. Dgr cerito Malaysia pon dah beli kapal solam yo?


video

video









6 comments:

ar.nie said...

Wah wah wah, meremang gak bulu roma baca. Siap boleh borak2 tue. Fuhhh...

Ader anak my fren (baya H&H) pon pernah nmpk "something" kat ceiling last week. Then, dia tiba2 mengamuk. Dia bgtau mak dier, "benda" tue nak tendang adek dier, tue pasal dier marah. Budak2, maner pandai tipu kan, see-through gitu.

Ala2 citer Oyis gak kan? Bulan Ramadhan, kan kena ikut sumer "benda" tue (sepatutnya). So, conclusion kiter spt Oyis lah, maybe "saudara seagama". :)

Nabil said...

maybe prpn tu ngigau sementara tunggu waktu berbuka :D

noris said...

arnie:
tu la.. seram.. tp kena ingatkan diri sendiri jg, dunia ini bkn kita aje yg menghuni kan?

nabil:
eh rasanya x kot... x kan la nak tido maghrib2... kalo dia nak tido, baik la dia balik rumah drpd stay back kat opis hehe...

Maslina Zolkepli said...

takootnye bace! mesti staff tu phobia dah nak balik lewat pas ni...
saya baca kul 12.30 mlm ni.. mujur suami tak tido lagi. klo bace kul 2 pagi time sumorg dah tido, nyesal.....

noris said...

maslina:
hehe... akak yg tulis entry ni time lps sahur pkl 6 pg pon ada feel seram2 gitu...

isabelle said...

whoa..manyak ngeri itu celita aaa...


hahaha. i can imagine mama aisyah yg excited masa show tu. aisyah buat muka cool/blur je.