Wednesday, June 20, 2012

Build-A-Bear Workshop

Antara aktiviti2 or toys yg ada dlm wishlist Aisyah adalah pegi ke Build-A-Bear Workshop ni. Kat sini dia bole memilih design teddy bear mengikut pilihan hatinya dan ketebalan poket makbapak nya sendiri. Memandangkan this will probably her last sambutan Bday in the UK, kita ikutkan saja coz I'm not too sure ada x kedai mcm ni kat Msia...




Konsep kedai ni senang. Mcm order pizza la, nak crust apa, then sauce apa, then topping, sampai la siap design pizza tu. So start from teddy bear togel (bole pilih nak bulu kaler apa, besar mana, haiwan apa - bear ke, dog ke, rabbit ke, cat ke, mermaid ke, seahorse ke, etc..), then pilih baju, pilih kasut, pilih aksesori spt sunglasses, bag, topi, etc.. etc.. Mcm beli yong tau fu kat pasar mlm la, setiap yg dipilih dan ditambah tu, makin up lah harga kena byr towards the end kan hehe...


First of all, cari teddy nya. Mcm2 ado...





Then cari baju nya. Kalo dah bersusun mcm ni, ko x gilo ko? Sepanjang2 dinding kedai ok? Mcm2 design. Boy ke, girl ke, semua ada. Dress, jeans, skirts, shorts, T-Shirts, jersey Man U, Liverpool, Chelsea, semua hado...  Comel2 je sbb saiz bear hehe...






Then pilih kasut and aksesori. Kasut apa nak - sandal, capal, boots, high heels, boot Pua Chu Kang, kasut roda, kasut ballet, sebut je, semua ado.




Then kalo rasa2 nak tambah muzik i.e. Happy Birthday or bunyi rimau mengaum, or self-recorded message, bole la menambahkan lg bil di sini.



Dah habis pilih2 tu, bear pon akan dihidupkan. Upacara 'menghidupkan' bear adalah dgn mengmbil satu heart di dalam bekas tu, then rub it 3 times, kiss it, then ramas sambil make a wish. Then pekerja kedai akan pop the heart dlm bear tu, pastu isi bear dgn kekabu tu dgn mesin tu --- kenapa aku bole hafal plak nih???. Anyway, alat dia mcm buat gula kapas pon ada jgk aku tgk, tp bunyi kuat kalah vakuum.






Selesai pakai semua, kasi bear tu 'mandi' or grooming sket lah. Berus2 bulu luar dia, bg buang kekabu lebih2an td.





Nak solekkan sket2 pon ada dressing table nya. kreatif betul pengasas dia ni. Mmg layan aje fantasi budak2...



Then bole buat 'Birth Certificate' bear masing2. Aisyah daftarkan bear dia dgn nama 'Minnie'.





Selesai semua, pembayaran bole dibuat, ka-chinggg!!! ££££





Hehehe... All in all, kalo aku budak2 baya Aisyah, mmg heaven sgt lah dpt bear from kedai ni rasa nya. Tgk sekumpulan budak2 dlm tu yg celebrate bday, wohhh... mcm bestnya. Sempat ternampak bear utk grad, bole beli sash yg tertulis 'Class of 2012' and siap jual jubah and topi sbg aksesori. So kalo yg dah x brp nak kanak2 pon bole lg buat, jgn segan2, hehehe...




3 comments:

yatie chomeyl said...

bestnyo. ore xkiro, ore nok jugop biar tuo gobeng masuk3 series odh pong...comey gilo leh pilih ikut citarasa sendiri

iezma said...

Bestnyer!! Klu kite kite buat 1 utk kite gaks! Awk klu kite dp baby gurl awk belikan kite bear nih..nanti kite byr blk... Tp tunggu.. Harivtuh mcm nampak bebird..tp dr kate xclear plak.. So harapan utk girl ade lg..hehe

成人網站 said...

成人圖片
成人做愛
成人文學
成人文章
成人光碟
成人聊天室
成人性爱视频直播
成人用品
成人電影