Monday, April 16, 2012

London Day 2

Sambung kisah London sket... (yg sebenarnya bykkkk cerita lain, tp x best nak update kalo x habiskan tema London ni dulu. On top of that, keja mmg bykkkkkkk sgt2, but all is good. Tomorrow Aisyah naik sekolah balik after 3 minggu bercuti, so akan jd hectic semula!).


Okay, now where were we?


Right, second day.


Pagi2 lg turun breakfast dkt basement. Alhamdulillah, walau hotel kecik dan nta brp star aje lah, tp breakfast provided. Masa ni Aisyah tgh suruh Ayah dia cpt.


Dah isi tangki perut, bergegas pegi Buckingham Palace, tmpt bersemanyam nya Queen Elizabeth hehe... (Paddington > St. James' Park). Sbnarnya aku dah pernah sampai dgn family aku dulu, tp masa pegi tu x sempat tgk Change of Guards (perarakan tukar guard istana), just amik gmbr tepi2 pagar istana je la. So mmg aku psg cita2 nak tgk jgk next time aku gi London, mesti nak tgk (yg pegi London tahun 2010 pon x sempat jgk tgk, sbb bkn everyday perarakan tu berlangsung, kena tgk schedule nya - klik sini).


Skali sampai, mak aihhh ramai nya org!!!! Padahal masa sampai tu masih ada lg 45 minit sebelum perarakan bermula. Hmm.. nmpknya mmg glamer la event ni, nak2 tgh cuti sekolah, cuti Easter, cuaca pon panas, dan sememangnya bkn hari2 this takes place. Dpn aku aje ada dlm setebal 1.5 meter org (5 lapis org kot dpn aku before dpt betul2 ke barisan dpn skali). Alahai, ada time2 tu nampak 'pucuk' bearskin aje (bearskin is what the black hats the guards wear are called). 


Nak wat camne dah mmg x brp nak tinggi so lg la x nmpk apa sgt. Cuma dpt snap2 dan intai dari jauh je lah. Band yg main muzik dia pon dgr sayup2 je, kuat lg org main kompang (mungkin sbb aku duk jauh la ni). Tapi apa2 pon, rasa happy la jgk sbb tercapai la jgk one of my wish list of things to do and places to visit aku. Ok here are some pics and a video in the end. Aku masukkan video yg versi pendek je lah, lama jgk perarakan dia.















video

Okay nak stop dulu, bg laluan utk sleep time haha. Esok lah aku sambung lg psl Day 2 kat London pegi mana. Dah dpt ticked off wish list aku, lps ni kitaorg pegi merealisasikan impian wish list Hubs plak (sapa teka betul dpt hadiah hehehe). Stay tuned... ;)



3 comments:

yatie chomeyl said...

ore putih pun sibuk2 nk tgk jugop dhe..padahal ntah2 puok dio dh berapo kali tgh hahahha

wish list ur hubby tu...ipad kot :p

Nida said...

Seronoknya dapat pengalaman sebegitu.. pengalaman yg tak semua dapat nikmatinya.

Az Azrinudin Alidin said...

saiful nak pegi stamford bridge..dia nak tgk chelsea main bola kat sana..hahaa..eh takpun pegi wembley..mana satu aaah