Thursday, April 5, 2012

Hot And Cold

Masih hung up pasal weather.


Nak share gmbr2 from the past weeks. When it felt like it really was summer. Scorching hot. Tgk la yg gambar yg berlonggok reramai tu, kawasan Uni ni padahal, tp duk minum arak berjemaah under the Sun.




Ni plak gmbr Aisyah last week. Saja ajak dia posing di kawasan Uni. Masa ni on the way nak gi collect train ticket nak gi London tu lah (entry London next week lah ek, x feel nak buat sekerat2. Esok Friday dah pon, bkn korg baca pon, gigih aku tulis :P - fakta ni, readers kurg on a Friday, and even worst over the weekend).








Sila perhatikan pula gambar2 di bawah ni. Model sama, lokasi sama, waktu pon sama (around noon), tarikh betul2 seminggu from the one taken above. Aku saja ambik utk buat perbandingan.








Bezakan lah! Suram tu satu hal, sejuk lg satu hal. Summer hat telah di replace dgn winter hat kembali. Skirt di replace dgn seluar.


Tadi x de lah suhu rendah sgt, around 7C, but biasalah Plymouth ni sejuk kerna angin laut nya. It felt like sub-zero td, masa kuarkan tgn nak amik gmbr, hish, kebas2 tgn, padahal tgh hari buta tu, right before Zohor. Nak tahu kuat mana angin Plymouth bole la play video di bawah. Tgk la Aisyah siap nak terbang2 dah tu. Bunyi dia ni xde tambah efek apa2 ye, semula jadi. Tadi ni kitaorg kuar gi dryer, keringkan baju. Ye lah, bertambun2 baju balik London hari tu kan. Kalo masa panas2 hari tu, jemur dalam rumah tepi tingkap tu, dalam sehari je dah kering. Kalo sejuk suram mcm skang ni, better gi dryer je la, stress aku menengokkan baju berserayut semak bilik, and kalo amik 3-4 hari nak kering betul2, naik kepam plak bau dia nanti huhuh...


video



,

2 comments:

Lia Sakinah said...

Pandaiii betul si aisyah ni posing..geram tgk kecomelan dia tu.
Btw, winter jacket korg cun la...sedondon color purple... ;-)

yatie chomeyl said...

wah gi jln2 london rupo nyo...bestnyo