Sunday, December 11, 2011

Christmas Lunch At Aisyah's School

Alhamdulillah, Aisyah dah sihat. Terima kasih pada readers yg ada turut mendoakan kesejahteraan Aisyah, makbul nmpk nya, syukur lah. Hati pon tenang jg bila anak dah sihat ni.


Ni tepek gmbr event last week, sblm dia betul2 demam. This one was Xmas Lunch with Parents. Actually, a day before that ada Xmas Fayre, tp memandangkan Xmas Fayre tu isi kandungan cerita nya lebih pjg drpd Xmas Lunch ni, kita dahulu kan entry ni dulu (I'm running short on time today).


Nama pon lunch with parents kan, harus la hadir. Even ayah nya Aisyah pon hadir sama, sanggup sync kan waktu office lunch dia dgn event ni (it started 12 noon). Fokus utama bkn lah nak rai Xmas, tp this will be the 1st time kitaorg tgk mcm mana anakanda Aisyah ni mkn time lunch. Tau2 je kena byr GBP18 seminggu, tp apa benda yg dimakan or apa kaedah makannnya x tau sgt (tau menu bcoz I chose every Monday for the whole week (vegetarian), tp paras rupa mknan tu agak2 aje la. Kat mana dining hall pon kurg pasti).


Anyway, dah tau la dia mkn kat mana and susunan meja dining hall ni camne. Rupanya Aisyah ni mkn dlm tray. Dlm mmg tray tu dia gi collect sendiri beratur mcm budak high school amik lunch. Lps amik main course, amik dessert terus. Utk hari tu dia amik Shepherd's Pie dgn grapes semangkuk. X de la fancy sgt pon Xmas Lunch ni, aku order Vegetarian Shepherd's Pie with steamed veges and gravy, Hubs plak amik jacket potato with cheese and beans (sempoi giler). Pastu mkn Cranberries Crumble with Custard for dessert. Air plak jus tawar (diluted kot utk budak2). Tinggal psg lagu Xmas la masa dinner tu over the sound system. Tp aku tetap la excited coz it was a first for me. As for Aisyah, well, she did not share the same enthusiasm. Maybe sbb bdn dia dah mula x sihat, or dia mmg tergamam sbb tiba2 lunch ada parents plak. Even lunch ladies pon ckp, usually dia jumping2 nak amik food, hari ni pasif je. Malu la tu agaknya...








3 comments:

Nida said...

Makanan yang sungguh berkhasiat..

Tapi budak2 ni memang lainkan bila berada di tempat ornag.. pandai malu..hehe

azzamoro said...

sedapnye lunch budak3 kat sana. i wonder gak tadika ape yg prepare such lunch kat sini.

tgk menu tadika kat sini tak menarik. bihun goreng la, mee goreng la etc

Oyis said...

k nida: mmg. baru 3 thn dah pandai segan2 plak hihi

azza: huih, mee goreng, bihun goreng pon sodap. i tiba2 teringin bila u tulis ni. nak buat malas :P