Monday, June 22, 2009

Aisyah's 1st Birthday!!!

Aisyah turned on 17th June 2009. So on that very day (Wednesday), we had a little do for her. It was actually planned in conjuction with a BBQ event that was supposed to take place at the Hoe, arranged by the Komuniti Melayu Plymouth, but alas, it had rained all day since morning. Hujan rahmat la agaknya Aisyah ye? So, later we changed the venue to our own house, and hujan pon hujan la, ahli pengibas BBQ tetap bersmgt membkr sate di tangga depan rumah (rumah kami flat aje, tp masih bisa kok!), walaupon terpaksa berpayung....

Aku rasa terharu yg my baby dah masuk setahun... Hai... cpt nya masa berlalu. Rasa cam dia baru je 7, 8 bulan. X sangka dah setahun. Hardly a baby dah, dah jd toddler, almost.

Di kesempatan ni nak ucapkan terima kasih kpd semua ahli komuniti Plymouth yg dpt hadir mahupun tidak. Yg bersusah payah bawak potluck, yg berbondong2 bawak hadiah, yg smgt waja memerap, menyucuk dan membakar sate, yg sporting main games spt Lucky Draw dan 'Teka Berat Aisyah'. Maaf la kalo ada apa2 yg terkurang (byk yg kurg) dan jg kalo ada yg terlebih (ter take over majlis BBQ si Zafi ke, sorry ye?)... Hopefully next year bole buat lg baik, dan hadiah utk games lebih best ke (sorry hadiah selekeh je, last minute weh...hehhe). Heck, x yah tunggu next year, sapa punya bday next? Aqil kah? Ukyle kah? eh.. x yah budak kecik, org tua pon bole buat bday apa... Zafi, bday kamu kah? July is it? Hehehehehe... kita buat lg yeyeye....

Ok la... silakan tgk gmbr2 nya .... Aisyah agak monyok on that day, sbb terkezut ramai org, plus dia dah termiss nap dia tu sbnarnya, tu yg ngantuks kot. But percaya la, dia sgt suka kan toys dia tu. Sengih2 lps org balik. Cheh.. cheh... pandai anak ibu cover, suruh x nmpk gelojoh dgn hadiah org kasi.... org balik baru nak main... hehehe... pandai ni....




Birthday Girl - baju hadiah Aunty Mazni



Food!



Pembakar2 sate yg tegar di dalam hujan gerimis



Sesi Pembukaan Majlis



Acara Meniup Lilin - Riang ria abis kanak2 teruja tgk kek hehehe...



Acara Memotong Kek



Muka Uncle Zafi yg excited menang grand prize utk game 'Teka Berat Aisyah' - only off by a 130 grams - caya lah!



Muka Aisyah yg excited dpt toys!



Aqil yg dah pandai berjalan took a walk(er) down the memory lane, re-living zaman remaja beliau dlm walker...


Adults yg uber-excited mengalahkan bebudak, sampai muka bercahaya skali kena flash!


Pabila hari ptg sket... tu dia, geng uncle2 wat party sendiri... belasah main PS3 daaa.... x pe, janji hepi! Pemenang ni x de hadiah naaa....





3 comments:

chefadh said...

wah wah..mcm best je party.. siap ada term tegar lagi gituh..heheh..everyone looks happy and overactive..ngeh ngeh,,jangan mare! rugi la i sbb miss hok ni..sob sob..anyway, again..selamat belated birthday to aisyah!

yzmahoney said...

Cake bday aisyah bentuk ape tu? Nampak menariks!

Oyis said...

che fadh:
hehe tegar la, sbb dlm hujan pon redah jua.. respek gituh... mmg overactive pon, apa x nya, skali skala dpt berkumpul, lupa psl study2 nih... tu la, x pe, next yr mu ada lg kan, kita celebrate sesama ndak? hehe... thank u la ye mek, walau pon x dpt celebrate bday aisyah, tp mu tetap bawak present ke dia (baju kaler biru tuh).

yzma:
kek aisyah berbentuk segiempat x tepat. yg bulat tu kek bertemakan hero 'Ben 10', kartun glamer utk budak laki di sini (ni kek member bawakan utk anak dia yg bday bulan april hari tuh, tp x buat celebration, kira ramai2 la budak2 sini sambut skaligus). Semuanya icing keras giler, apa nama tu, fondant yeh? ini semua sah kek cap tunjuk eh, so jgn minta resepi... hihihihi... lain la rayyan, mama dia mesti bakar kek sendiri punya... but tatau la, larat ke x mama dia nnt, dah boyot ni hehe?