Sunday, April 5, 2009

Child's Play


No, no, ini bkn cerita Chucky tuh.

Ni adalah catatan utk aku sendiri bahawasa anak2 mmg innocent and kata2 diorg kdg2 sgt lucu. Ini adalah rakaman perbualan antara Khairah anak Che Fadh dan Aisyah (ok la, Aisyah x de dialog sbb dia lom bole berckp lg).

Prolog:
Aisyah dan Khairah bermain party2 dgn set pinggan mangkuk mainan Khairah yg baru. Aunty Noris sudah pesan dekat Khairah supaya jgn bg Baby Aisyah main sudu atau garpu plastik itu, sbb Baby Aisyah nanti asyik bawak masuk mulut, bahaya. Pinggan mangkuk dan cawan plastik x pe.

Tiba2, Aisyah mencapai sudu di atas lantai. Menyedari ini, Khairah selaku kakak, cpt2 memungut sudu itu sebelum disambar Aisyah. Dgn penuh rasa tanggung jawab beliau menasihati Aisyah...


"Baby Aisyah x bole main sudu ni, nanti... nanti... nanti..."

Aku tertunggu2 jg sbb yg bakal diberikan Khairah. Ingatkan dia nak kata 'nanti tercekik' ke, rupa2 nya...

"... nanti, nanti, nanti Aunty Noris BABAP!"

Fuh. Garangnya aku!

Kids really do say cutest things! Nyehehehe...


sorry Che fadh pinjam anak mung jadi actress kat blog aku wokeh... hehehehe



4 comments:

MRM said...

He he, yeah, they can come up with things that we never thought about, kan!

Ada one day tu, Haziq (my 2+ years old nephew) had a conversation dengan dad dia about siapa yang marah dia hari tu. So he said mak tok marah sbb dia kacau mak tok sembahyang, k. tati (the maid) marah sebab dia tak nak mandi,...and when it comes to me, the dad asked "kenapa acu marah Haziq" and he said "acu marah sebab....hmmm, sebab acu lapar!". Ha ha ha...man, agaknya garang sangat saya nih time perut kosong :D

Things that we didn't realise, tapi budak realise, bahaya tul kan. Terus skrang ni bila lapar, cakap lembut2 skit dgn dia, nnt dia komplen lagi! :P

chefadh said...

hahahaha..kelakaula sahabat2ku inis ekalian..kelakrla mas..terbayang muka wak n keresahan time lapar..huhu..n mek is..kelakar la mek is..ghugi aku miss that scene..by the way, thanx a lot for the gifts..susoh2 ajo..dahla mu punyo spek jangok tingga kok ghumoh aku!

Nabil said...

baru tau mas kalo lapar jadi garang...ahaha

jgn marah...nah amik mamee :D

Oyis said...

mrm:
haha... garang nya mas bila lapar...

a ah, che fadh pon pernah bgtau bila budak baru2 dpt ckp, susah nak cover/control, sbb terlalu honest. Antara soalan yg paling digeruni dan bakal bawa malu ialah bila pergi rumah org, org bg mkn and budak2 kata, "em.. x sedap". bisa bikin malu ibu bapa hehehe...

che fadh:
x po, aku dah beli spek jangok yg baru hehehe..

nabil:
e... kita pon nak mamee jg...