Thursday, April 16, 2009

Bawak Azri Jalan2...

Member seangkatan aku, Azri namanya, yg kini menuntut di University of Lugano, Switzerland, sedang bertandang di rumah. Khabarnya tgh tido, mengikut kata Hubs masa aku msg sat ni hahaha...

Anyway, Azri sampai hari Selasa ari tu. Smlm (Rabu), sempat la gi the Hoe and the Barbican. Cuaca mmg mendung and hujan. Tp masa pegi tu, dah x hujan la, tp bwk payung just in case. Nmpk gayanya, tiap2 kali ada guests dtg, kitaorg bwk gi barbican aje, hujan. Kesian depa dtg jauh2 nak mai tgk keindahan Plymouth yg sering dikatakan itu, tp dalam keadaan mendung dan kuyup. Tp x pe la, hujan rahmat tu, korg tau... hehhe..

Tp ptg nya mmg hujan lebat sgt2, paling lebat kot yg aku pernah tgk kat UK ni. Biasanya renyai2 je dah kira std lebat UK la kan, smlm mmg sejibik cam kat msia, mencurah! Tinggal x de kilat aje. Konfem basah abis seluar jeans (berat wooo nak jln), kasut x sah citer la, pakai kasut lain hari ni, siap melecet dah kaki... Nasib baik smlm x sejuk, basah2 pon rasa cam kat Msia je la sejuk dia tu...

Ok ni nak letak gak gmbr2 smlm... Best jg jumpa member lama, mmg gila2 jd nya... lama betul dah x gelak gile2 x ingat nye dan buat perkara2 yg spontaneous and carefree di kahlayak ramai... konon dah matured kan, ada anak apa semua. Tp skali2 dtg member gile2, terus weng jd nya hahhaah!



Mula2 amik gmbr sopan2 je dulu...




Siap control ayu lg, korg...




Yang ni dah start gile2 sket... biasanya x de aksi2 begini... btw, ye aku tuan rumah yg gila glamer, org lain yg bertandang, aku yyg dah pegi Barbican berkali2 ni yg sibuk2 amik gmbr haha!



Aisyah & Uncle Azri (baru 1st pic Azri hahha... ko nak muka ko byk, ko update la blog ko, Azri...kalo kat blog aku, alamanya jadi side appearance je la hehe...btw, guys, Azri dah simpan rambut panjang you, terkejut I masa mula2 masuk umah!)



Gmbr utk wat cover album rock kapakz... ganazz x? Bole lepas ke as Mama Rock aku nih?


Haa.. ni dah start weng sket, lompat si katak lompat... cam lompat x ikhlas je Azri...


Hubs menunjukkan cara2 lompat seikhlas hati...


Dan aku pon join sama... x sangka bole lompat setinggi ini...


Aisyah yg dari jauh tgk saja gelagat org tua yg mcm budak2...


gelak punya gelak, hujan dah turun daaa... ni Azri posing dgn payung berbelakangkan Smeaton's Tower...



Dan selaku tuan umah yg gile glamer (sbb x nak guna istilah cam-whore), wajib petik jg gmbr diri sendiri n tepek di blog and facebook. Konon2 romantik la walking in the rain, share umbrella, eceh.. eceh... tp who knew lps tu hujan lebat guna payung pon basah gak? And notice kaki Aisyah yg menolak2 plastic cover dia, amboih, x suka la tu kena duduk dlm cocoon tuh... on the way balik mmg dia menangis2 nak dukung... hmmm... x paham betul bebudak nih, kalo aku la, dah la confirm x basah, mmg heaven lah...




10 comments:

Shue said...

weihh giler jeles gambo ko lompat tu..aku tkde lagi..nanti ko kene gak pi Hoe amik gamba aku lompat2 haahah...kita lompat sama2 la...waakakaka

Oyis said...

orait... x de masalah... aku suke aksi crazy2 nih.... hehhee!

Nabil said...

uih..dah pjg giler rambut mamat tu...:D

dLyn aZmi said...

waa x acinye azri dh samapi sana huhu
duit x cukup lg nk tour europe.. mcm mane ni noris..
cukup utk tmbg jek bru hahahaha

iso said...

pergh, patut la lama azri senyap. simpan rambut pjg rupanya. mmg ada gaya org duduk oversea la

noris said...

nabil:
a ah, paras bahu, katanya sampai kawen br nk potong

k dlyn:
x pe, kita tggu... kita x ke mana hehe... kita lg la, duit tambang pon xde nk g europe tu huhu...

iso:
tu la, marah dia sket. apa ni malas update blog ni ish ish...

MRM said...

He he, ni kes salon sana mahal ke Azri? Anyway, not bad gak, mmg nampak a diff. character la, but not bad at all...:)

Hub and I've been discussing about London quite a few times recently. InsyaAllah, nanti sampai ler ke sana tu kalau ada seru. Bole la jumpa awak n Ina! (Btw, London dgn Plymouth / Bristol dekat tak???)

chefadh said...

halo halo..wah..tekojot den tgk gamba rambut si azri n cik noris kita melompat2.hehe..takpe noris..terusan..kot2 boleh jauhkan jaraj tinggi kita berdua..hahaha..to mas, meh la dtg..but bagitau awai2 tau! to azri, i wish we can spend some time together tp awat hang tak habaq awai2 nak mai..aku br balik jalan bwk parents n their frens n my BnB is full house la! nnt sat g aku kol noris plan nak buat cane ni yek!

dLyn aZmi said...

aha noris..
am thinking.. plan B..
Kalau x cukup duit nk wat trip sendri tour europe.. mmg join kelana konvoy tu kot..
tp sbb tempat berkumpulnye kat london.. b4 join trip tu bley la berjln ngn korg dulu kan2....

tp ni still ldm perancangan .. hopefully ade rezeki ;)

noris said...

mrm:
a ah, dtg2 la dtg. kita suka aje kalo awak bertandang ke sini. plymouth agak jauh from london, about 5 hours naik tren. kalo plymouth - bristol 2 jam je. rasanya dari bristol - london 3 jam, kan ina?

che fadh:
xpe, maybe lain kali kot azri dtg umah awak. dia ada plan lg nak dtg, maybe tour london plak :D

k dlyn:
bole saja... apa salahnya... best reunion2 nih... hish... excited la!