Monday, December 17, 2012

Winter Wonderland 2012

Saturday yg lps, kitaorg pegi town pada lewat ptg satu family. Dah lama rasanya x jejak kaki gi town sejak sibuk hari tu. Asalnya nak do some grocery shopping and also keringkan baju at the laundrette, tp alang2 lalu sipi2 Winter Wonderland tu, of course la Aisyah beriya2 nak naik kan. The past years, Aisyah mmg x pernah failed la naik roller coasters utk budak2 ni, as posted here and here.


One of the 'scariest' rides peringkat kanak2 bwh 7 thn I think I was this Alligator Roller Coaster. Ni baru je ada tahun ni, sebelum2 x de. Siap tulis lg dkt sign tu, 'Parents Can Ride', kira dasat gak la tu kan. I was quite amazed that dlm byk2 rides, Aisyah pilih utk naik benda alah ni. She didn't even care yg dia naik sorg tanpa siblings or parents like most of the other children, macho aje pilih seat yg dpn. Aku plak yg debor sbb this ride increased in speed dkt hujung2 before finally stopping. Takut dia nangis nak turun je half way through, ahhh sudahhh... Alhamdulillah dia ok je. Siap kata it was fun lg. Okayy...








video

Yg ni plak plane ride. Compared to the roller coaster td, very mild aje lah ni. Nak amik video pon x sempat sbb dan2 tu x semena2 hujan turun. Main tetap main, but the camera x mau lah amik risiko kena hujan dan basah plak hehe..




Memandangkan hujan makin lebat lps tu, kitaorg pon mencicit lari masuk Sainsbury's and did our food shopping lah. X jadi round habis Winter Wonderland. Maybe next time. Belah2 hujung sana nun mcm2 lg ada, ice rink, Santa's Grotto, rides utk teens and adults, dan bazar2, tp semua open air. Xmas lights pon x sempat nak amik gambar lg. Kalo ada rezeki nanti sampai lah, In Shaa Allah. Tahun ni mcm x sakan sgt amik gmbr, padahal patutnya tahun paling akhir la bersungguh2 buat kenangan huhu...







 

4 comments:

Nadiah Sidek said...

aisyah jenis adventure :)

Mama Zharfan284 said...

silalah sakan bergambar ok hehehh

CeqGu said...

berani macam mak dia la tu

Oyis said...

nadiah: dia pemalu, tp dlm diam nak buat jgk. tu kdg2 underestimate

MZ: tu la, akan cuba lg heheh

ceqgu: mak dia bab roller coaster je berani, bab2 lain belom tentu hehehe