Wednesday, December 12, 2012

Aura Xmas

Aura2 Xmas dah mmg makin jelas kat Plymouth ni. Omputih ni kalo beraya, sakan. Kalah kita yg posa sebulan sebelum beraya hehe. Deco2 Xmas dah lama naik, Winter Wonderland, Ice Rink, Xmas stalls and Santa's Grotto kat town pon since hujung November hari tu dah bukak for public, but aku je x sampai2 lg. Takat lalu sekali dua ada la, tp x sempat amik gmbr lg. Kalo kat stall dia plak, sempat beli cinnamon glazed cashews je, makanan favourite di kala Xmas buat aku. Even Aisyah pon mcm x de nafsu nak naik rides, slalu nya tahun2 yg lps, kalo gi town and x naik tren or kereta pusing2 tu, x leh balik umah. Oh well... tgk la hari minggu ni ke kalo ada feel bole jengah2. Mungkin sbb thn ni winter came early, sejuk gile, malas lah nak kuar jalan2 x ketentuan hala.



Smlm pon Hubs punya opis dah pegi makan Xmas lunch kat luar, kat Bar*bican Kitchen. Walaweh, satu opis shut down after 2 pm, dan x check-in langsung dah ke opis lps lunch tu, punya lama agenda makan2 diorg ni. Kalo tgk gmbr Hubs di bwh ni, jelas kemeriahan opis dia eh. Jeles plak aku sbb lab aku ni x de bunyi2 nak kuar lunch ek apa lg so far. Slalu ada jgk la nak dkt2 cuti tu. Last year dkt Koiishi.




Sekolah Aisyah lg la. Last week ada Xmas Fair, but since masa tu dia x sihat, so dah ter-miss. Tapi xpe, esok ada Xmas Party utk Reception Year (kelas dia). Wah, buat kat school hall, ada disco bagai (feeling2 prom sket di situh). Kena bawak party clothes utk salin in the afternoon (pegi sekolah pagi2 tu pakai uniform dulu, nanti lps rehat salin baju). Ibubapa kena sediakan food (donate a food item - kena suh Hubs kuar go beli jap lg, aku kan pemalas sejuk2 ni haha). Having missed the Xmas fair already, Aisyah is of course excited for tomorrow. Dah siap2 lay out dah esok nak pakai dress apa utk salin, and dah prektis pon pakai dress sendiri (I made sure dress tu bkn yg kena ikat ribbon kat blkg or button from the back, so dia bole pakai without help). So she's all set. Insya Allah how it went tu, kita blog kan esok.



Tu x termasuk Xmas Performance. Dah berminggu2 dah sebenarnya dia duk menyanyi lagu Xmas. Mcm biasa, tiap2 tahun ada show. Last year punya show bole refer di sini. Tadi kata dia, tahun ni dia jadi Angel, with another 5 girls. And dia sebut2 la jgk, kawan dia si Gha*da jd Mary, Char*lie jd Joseph, Ra*y blah blah blah jd 3 wise men, Ame*lia jd donkey... etc etc... Bukak2 book bag dia, terjumpa slip from her teacher suh Aisya prektis line dia sampai hafal kat umah. Haha, cute je, satu line :P



As for me, esok is quite a busy day. Deputy Vice Chancellor uni kami nak melawat lab, so SV aku kerah semua org berada di stesen masing2 esok and look busy. Haha... so mungkin belek2 tesis la kot esok, cari material sokongan and buat revision sket2. Tghari plak ada seminar after lunch until 3 pm. Tu kira one whole day gone  dah tu, sbb around 3.40 ptg dah gelap nak Maghrib huhu... 


Is it me, or has the time gone really, really fast these days?




4 comments:

Nadiah Sidek said...

hospital pun dah lama deco xmas :p

Ayu azmir said...

meriahnya....

isabelle said...

wahahaha...mat saleh pun ada kes pura2 rajin buat keje ekk kalo org besar nak turun monitor?

Oyis said...

nadiah: hospital? kat lincoln ke? kalo kat plymouth, x sure, tp most likely dah decorate jg hehe

ayu azmir: bole tahan meriahnya. ye la, raya diorg kan. but hari tu masuk berita kat sini, xmas lights kat s'pore berkali2 lg dasyat drpd kat UK. terbeliak mata tgk!

isabelle: adaaaa... haha. lab kitaorg ni mostly empty je sbnarnya, sbb ramai students buat kerja secara remote kat umah je, computing lab la katakan, bukan chemical or physical lab