Tuesday, April 26, 2011

Slacking


OMG! So many things to do, so little time!!!

And this time, I'm not talking about packing or unpacking business anymore. Well, actually, I am, but kali ni psl packing to go to my conference plak. Aiseh, so many things to do oneeee....

Print docs la, print itinerary la, betulkan slides la, rehearse presentation la, packing baju myself and Aisyah la, masak and pack bekalan makanan for a good few days over there la, and carik seluar slacks nak pakai utk masa present hehee..

Baru terperasan dah 3 tahun duk sini asyik lived in jeans ajo semato2 ish ish. Hang on a minute, that's a lie - actually ado seluar slacks 2 helai, tp yg kaler itam wat pakai gi my part-time job tu le, tp tu x kira coz cutting dia sungguh x flattering. Cheh.

Anyway, pencarian selama sejam berbaloi (pengsan la kalo Hubs tahu sbb dia suruh gi lab utk betulkan slides tp sempat gi merayau carik seluar plak dah!). Mmg lama nak jumpa yg muat dan berkenan, sbb aku ni pendek so kalo muat di pinggul, meleret2 di kaki, kalo padan dgn ketinggian, errr.. sama ada x menepati syariat langsung (fit berdo'oh la tu), atau mmg x bole pull up melepasi bontot pon haha.

Dlm duk give up dah (pasrah je la pakai seluar kerja), terjumpa satu seluar kat Debenhams ni, khas utk petite, cutting molek and on sale plak tu. Wah.. try2 terus muat, byr dan off we go lah. Keluar2 dressing room tu bole plak lagu background dia "Happiness for you..." Ok, mmg sah tepat pembelian seluar ni hahaha!

Ni dia seluar nya. Very formal la jgk, ala2 lawyer nak masuk court (grey with pinstrip and small belt). Tp belasah la. Nak pakai dgn blouse yg ada pastel flower kecik2, ok kot, jd ala2 casual-formal la kan.



OK so baju dah settle ni slides plak kena tackle. Aiyooo...

PS: Di kesempatan ini aku nak rakamkan ucapan terima kasih buat saudara Bard kerana telah cross examine kan aku nya slides and content nya. Kdg2 dlm menyampaikan kerja kita kpd org lain, kita jd too excited dan ingat org lain faham apa yg kita nak cuba sampaikan, tp keterujaan yg berlebihan biasa nya membuatkan kita hilang perspektif asal. An outsider looking in from a distance bole bgtau kat mana yg seluar slacking lacking dlm pengisian kita. Also, bila org dpt hold back diri kita drpd guna keywords yg sememangnya menempah tiket neraka akademik e.g. significant, more efficient, better, blah blah blah....

Wish me well uols!


5 comments:

isabelle said...

u dont need the luck, babe. i know u'll do well.
haaa..kalo saiful tau u menyimpang pegi cari seluar tu, apa dia kata agaknya? kalo sham, dia sengih je gelakkan i (sbb dia tau i mmg gedix lebih part tu)

yatie chomeyl said...

good luck deh oyis ;)

mast@work said...

good luck oyis!

selamat berkerja cum bercuti.. hehe

Nida said...

good luck Oyis...


p/s:Kak Nida sekarang banyak dah seluar atau slack dah tak muat... pinggang semakin melebar...

Oyis said...

isabelle: dia akan tidak puas hati, sbb masa x byk lg nak merayau2 hehehe...

yatie: thanks!

mast: mmg belajar cum bercuti, cuma x tau mana yg lebih aje :P

k nida: saya memahami situasi itu huhuuhh...