Friday, October 17, 2008

Busy a bit

Lamanya x memblog.. rindu nyer kat u alls! Tgn ni mmg dah gatal2 nak menulis, tp mmg x sempat la... byk sgt keja, especially part packing n kemas umah yg akan ditinggalkan ni huhu... time x buat keja n Aisyah tido plak ke, Internet slow giler2 x ingat nyer... kitaorg duk umah baru kitaorg dah skang, so terpaksa pakai broadband Maxis yg slow itu... sakit jiwa tunggu sesatu page nak load... plak dah x masuk opis, so first2 agenda bila guna internet is tgk emel utk settle kan benda2 yg mmg urgent dulu la... terpaksa la put off blogging kejap... sorry ek...

Update sket, keadaan skang mmg kelam kabut. As I said, tgh busy packing. Mlm ni the in-laws are coming to stay until we leave. Double busy. Esok plak ada konvo MSc aku. Lambat betul konvo UPM nih. Aku last submit thesis last August, you know. Aisyah belom conceived pon lg. Aku dah ngandung 9 bulan, bersalin, abis pantang, siap budak tu dah nak bole merangkak dah baru nak wat konvo. Aper le... X brape feel dah ler... Tanya aku psl thesis aku skang, mcm dah x ingat sgt dah hehe... Nasib nak wat PhD dah, so feel tu mcm dtg2 balik dah le...

Speaking of PhD, mmg tgh cuak, sbb mcm x prepare apa pon. Bebudak lain katanya x bawa buku apa sgt pon, so aku pon turut sama la x prepare. Hehe... bole ke gitu? Takut tercengang2 je kat sana. Aku dah register online dah, so beberapa task aku sbg student baru dah bermula. Contohnya dah kena isi oh, I don't know, what seems like a hundred forms psl background education aku. Dah set date ngan bakal supervisor bila nak start masuk lab (which is exactly a week after we touched down at Heathrow). And get this, by end of November, aku dah kena submit log report on initial supervisory meeting. Diaorg dah emel dah pon reminder kat aku melalui emel account aku yg by default all uni students ada tu... And I haven't even left the country! Waaa... dah officially bermula la aku punya life as a postgrad student. Why I put myself through this again, God knows!

On the BF front, aku dah minta host aku kat sana belikan freezer kecik utk aku, supaya once aku sampai sana aje, aku bole masukkan EBM aku tu terus dlm freezer tu. Sbbnya aku takut umah host aku tu nnt freezer dah penuh ngan lauk2 ke, sayang la plak, punya la bertungkus-lumus mendptkan info cara2 utk transportkan EBM, and then transport susah payah dari Msia, alih2 sampai sana cair jugak sbb x de ruang dlm freezer. Doakan la agar EBM aku semua tu slamat sampai, Insya Allah...

Since we mentioned EBM, aku nyer supply cam kureng sket lately, which freaks me a bit. Tp aku baca kat Net dia kata normal je kalo supply nmpk cam kurang at 3 - 4 months. Ntah la, aku nak associate kan dia ngan sibuk ke, stress ke, anxiety ke, nak dtg period ke? Wallahu a'lam. Tp I confess, aku mmg agak kurg pam lately, sbb x cukup masa. Tp so far cukup aje la supply, but pray to God la x semakin susut... Psycho je ni, Oyis... Psycho je ni... (menguatkan smgt diri sendiri).

Ok la, I think Aisyah needs her milk right about now. Better stop. Oh, even with all this clutter and mess, I still remember that today is Aisyah's 4th month birthday. Happy 4th month, Sayang!

2 comments:

Mummy HnH@arnie said...

owh, lamanya UPM take time nak convo MSc ekk... tapi, seb baik sempat sblm oyis se-family fly to UK... ekeke...

Semoga oyis sempat prepare apa2 yg patut in time... mesti tgh bz sgt2 nih.. saya dulu prepare utk diri sendiri shj, so, xdela kelam kabut sgt.. oyis kena prepare extra for hubs & baby + EBM lak tue.. mesti triple-busy...

all d best oyis!!! tak sabar nak dgr berita dr oyis (and Aisyah) di UK nnt... ;)

Oyis said...

mummy h&h:
tu la, katanya sbb nak cari masa tuanku canselor free, so terpaksa la lps posa n raya :) apa pon, alhamdulillah, semuanya dah selesai, tinggal prepare y nak gi ni je la

doakan la agar semua urusan kami dipermudahkan eh...