Sunday, July 31, 2011

Selamat Menyambut Ramadhan

Editor (chewah, editor la sgt) "OyisBabyJourney" ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua pembaca dan kenalan, di mana jua anda berada. Ampun dan maaf sekiranya ada tersalah kata, terkasar bahasa baik dlm penulisan mahu pon tingkah laku dan perbualan seharia2an.

Kami di Plymouth kemungkinan besar berposa mulai esok (Isnin), tp since skang ni baru je masuk Zohor, belom dapat lah dipastikan lg. Just teruja sbb baru lps conference call ngan my parents, and diorg dah terkocoh mkn nasi before solat maghrib, kerana malam nanti mungkin dah start teraweh, kang x sempat plak nak mkn mlm kalo tggu lps Isya seperti kebiasaan nya. Rindu nya pada keluarga, pada suasana nak sambut ramadhan, pada solat teraweh di masjid/surau, pada bilal yg baca 'Fadhlan mina Allah hi wa nikmah... wa maghfiratan wa rahmah...", rindu pada moreh, even pada penyimpan mohor besar raja2, '... diisytiharkan, tarikh bermula posa adalah pada ...' Mana x rindu, kali ni masuk tahun ke-3 berpuasa dan raya di perantauan.


Haih, ni yg laju je duk refresh page flight balik Msia ni...


Apapon, selamat menyambut ramadhan! Semoga Ramadhan tahun ini dapat kita beramal dgn lebih lagi berbanding taun2 sebelumnya, Insya Allah...



10 comments:

yatie chomeyl said...

slmt poso utk oyis & family jugop. ore pulop tahun ni dah kali ke-4 di perantauan..huhuhuhu...sedih3x

MRM said...

Selamat berpuasa to you and family!

mast@work said...

selamat berpuasa oyis n family.. jenuh le posa panjang ek.. takpa2.. banyak pahala tu

larkspur said...

selamat berpuasa oyis n family...
Jom la balik Msia..
bleh kita kirim2.. err.. nk kirim breastpump... tgk sana murah2 tp x reti nk beli pakai ebay. ehehe...

isabelle said...

bestnya dah 3tahun puasa/raya kat sana.
eh...u x suka ekk?

Oyis said...

yatie: kalo raya posa baru nak masuk kali ke-3, tp kalo raya haji tahun ni ke-4, sbb thn 2008 masa mari tu pisah set tarikh berlepas 2 mggu lps raya posa hihih. dgn aisyah masa tu baru 3 bulan umur, x sanggup nak berayo jauh2, lambat register study pon lambat la hehe. slamt berpuasa jgk ke yatie and family. good luck ke solah tu, viva time posa :)

MRM: thanks mas. same goes to you and family!

mast: sama2 le kita ye mast. di jepun pon lama jgk tu posa nya, silap2 lg mencabar sbb dgr nya sana tgh panas sgt2 ye?

larkspur: hmm tgk2 je tiketnya. pastu tgk poket, cam x jd plak hehe. kalo jd balik kita bgtau, but 90% mcm x jd. aktiviti tgk2 website flight ni adalah hobi student2 msia di perantauan hihih. wat lps2 gian and jamu mata je la. yg betul2 beli ntah bila. slmt berposa ye. u tgh BFing/ pregnant ke? smg dipermudahkan posa2 ni...

isabelle: best tu best jgk. tp time dtg rindu tu, RINDUUUUUU sgt. the 1st two yrs x rasa nak balik sgt, mungkin teruja kan nak merasa raya di perantauan. i think when the novelty has worn off like it has now, rasa mcm nak raya kat msia tu dtg menebal. manusia, biasa lah, susah nak puas hehe :P

Queen of Pirus said...

Salam ramadhan jugak buat Norriz.

Oyis said...

thanks kak anim. slmt berposa jgk buat akak sekeluarga. mcm mana peru hari tu?

larkspur said...

sy tgh preggy. bukan apa, tgk kt ebay murah2 je... tp x reti nk beli kt ebay. ehehe

Queen of Pirus said...

Nak buat entry ttg Peru pun tak sempat2..insyallah weekend ni akak try curi2 masa. :)