Thursday, April 11, 2013

Toilet Jokes



Aisyah skang dah berjinak2 dgn bahasa Melayu, she (tries) to speak more of it than English nowadays, but bless her heart, sometimes minor mistakes that she makes are too cute. Some of which I remember are jotted below:



Kisah 1


Beramai2 tgh menjamu selera minum petang di rumah nenek Aisyah (Nek Mi).


Aisyah: Nek Mi, Aisyah nak ketut

Nek Mi: Hish, apa la kentut pon nak bg tau org. Nak kentut pegi la jauh2 dari sini

Aisyah: Nek Mi, Aisyah nak ketut! Nak ketut! Nak KETUT! (louder)

Nek Mi: Ye lah, ye lah, nak kentut, kentut aje lah!

Aisyah: Aisyah nak ketut labu


Ooo.. rupanya Aisyah nak kodok labu (cekodok labu) yang tgh kitaorg sajikan atas meja (feveret dia), tp salah sebut la plak. Next time kita panggil cucur or jemput2 je lah, senang cerita huhu...



Kisah 2


Aku tgh mengajar Aisyah mengeja in BM menggunakan magnetic board. Pada board tu bole guna stamps utk lukis2 dgn corak butterfly, star, heart, etc. Aisyah nampaknya lebih fokus pada benda alah cop2 ni berbanding pembelajaran, tsk tsk. Anyway tgh belek2 cop tu...


Aisyah: Mom, what's shape in Malaysian? (BM)

Aku: Err... (pause dkt 10 saat jgk la, lupa plak hehe)... 'Bentuk'

Aisyah: Oo.. bontok

Aku: No, not bontok. BENTUK. Bontot means your bum!

Aisyah: {giggle} 


She thinks the word bontot is well funny



Kisah 3


Tgh2 nak tido mlm dah ni...


Aisyah: Mom, ada kuncing

Aku: Hah, Aisyah nak kencing? Cepat pegi toilet

Aisyah: No. Ada kuncing. Kuncing Me-ow...

Aku: Ooo bukan kun-cing. KUCING


She was referring to the kucing merenyam belakang rumah yang galak panggil jantan nak mengawan sampai bingit gile payah org nak tido hehe. 


Tak pe lah, we all learn from mistakes. Tapi yg comelnya, semua jd toilet jokes plak hehe


 

3 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Hahah..adoyai aishah u are so funny girl!

Besala tu dik lidah masih keras kejung lagi tu..as time flies she will get better..tpi jgn smpai lupo bi tu plop..rugi woo..:)

CeqGu said...

kikiki lucu tapi cute....haiiih susah jugak jadi mek melayu celup mek saleh ni.

Mama Zharfan said...

Cute aisyah ;)