Tuesday, July 28, 2009

Nursing Poncho ku...

Ha... segar dan wangi rasanya...

Baru balik aerobik. Pergh... berpeluh2 mcm bole perah baju aku. Bkn apa, slalunya free hair je aerobik, hari ni ada plak mamat sesat. Huh... sbb kan dia seorg, makanya bertudung and berlengan panjang la aku. Tp tetap best. Hikmahnya, lebih membakar lemak sbb panas. Instructor tu plak yg takut aku overheat. Biasa la omputih ni. X tau kita di hari sukan masa sekolah rendah lg dahsyat. Sampai berkelip kena jemur ngan cikgu. Heh.

Anywayz, lps dah berpeluh tu, ingt nak mandi, tp ada notis gangguan air la plak. Xpe, cuba je nasib. Aku ni pesen x leh sambung wat keja seolah2 xde pape berlaku kalo lps aerobik. Wajib mandi (bkn mandi wajib. Ok lawak sengal, sorry.) Alhamdulillah, ada air, tp mandi kelam kabut la, kot2 tgh enak bersiram tiba2 bekalan air terputus ke, x naya!

So dgn kelajuan yg menggila, aku cpt2 syampoo rambut, only to realize, duh, shower gel la. Patut rasa lain mcm rambut. X pe la.Lps dah mandi tu baru realize xde baju lengan pjg dah la. Baju lengan pjg yg td nya tu dah basah ngan peluh. Niat asal nak salin ke baju baby-T utk exercize. Dah ada org laki tu, x jd la. Sudahnya, aku pki baju baby-T tu, ngan tudung, and tutup la lengan ngan baju yg lencun ngan peluh tu. Ish ish. Tp bila dah sampai lab, semua nya ok, sbb aku cpt cover dgn nursing poncho aku. Uh uh... sungguh byk jasa nursing poncho ni. Bkn saja menutup tang tu semasa mengepam, malahan jd double bila pki baju x cukup kain ni hehhee...

Apapon, sgt exhilarating n cergas lps aerobics. Muka pon berseri2 and flushing blushing gitu, walaupon berat lom tentu turun lg (dah la lps balik aerobik makan biskut 2 kpg... lapar). Dah, dah... Ok sambung keja...

Me & My Poncho
Tgh ngepam. Can't tell, rite?




6 comments:

shue said...

hahahha...senyum melebar..kekeke...bila la aku nk berseri senyum camtu kan???hahaha asyik berkerut je dahi aku

noris said...

eh kena senyum2 slalu shue. ko kalo senyum udah tentu manis skali... hehe... plus senyum itu sedekah :)

Az Azrinudin Alidin said...

hmmm..eh nampak mcm kurus sikit..bila tgk gambar ko ni...tapi kat muka je kot..hehe

Az Azrinudin Alidin said...

hmmm..eh nampak mcm kurus sikit..bila tgk gambar ko ni...tapi kat muka je kot..hehe

Oyis said...

azri: wah.. kesan aerobik kah? ke ilusi optik jerk.. eheh

ar.nie said...

Eh, nampak Oyis berseri-seri laa! Confirm hasil dari ber-aerobik nie. Hihi.

p/s : Yep, mmg xperasan pon tgh pumping, dlm gamba tue. :D