Thursday, February 5, 2009

Snow

Semua org skang sedang hangat memperkatakan psl kedtgan snow yg x disangka2 tiba di bulan February. Member2 pon byk blog psl ni, yg duk Glasgow, yg duk Bristol, Cardiff, London, mahu pon Lugano, Switzerland.

Maka, aku yg kat Plymouth ni pon x nak ketinggalan. Walaupon snow nya ciput aje, tahap memalukan la sbb besar hama kalo nak compare ngan tempat org lain, tp nak ikut post jg. Bkn senang tu nak dpt snow kat South West ni. Mmg sgt2 jrg la pendek kata. South West ni sgt2 warm berbanding tempat2 lain di UK.

So, dgn shameless nya tayang jugak. Tadaaa!

Entry x leh pjg2 sibuk sgt!

P/S: Sapa x nmpk, tandanya (sudahkan sendiri berdasarkan ayat dalam cerita Nujum Pak Belalang)....





9 comments:

yzmahoney said...

nampak2.. Ala2 ada noise pd image tersebut. Hehe

noris said...

yzma:
hehe

bagus2. mcm noise pon ada, tp dah kena filter. kalo noise yg betul patut lg lebat snow dia ek?

Tun Fatimah said...

sempat lagik nak rasa snow.. maybe akan turun again this weekends! hopefully tempat u akan snow banyak this weekends!

dLyn aZmi said...

weather dunia dh x menentu..
summer kat sini pun mcm winter..

ari tu awl2 masuk summer tibe2 snow kat dunedin nih.. x ke pelik tuh..

anyway noris.. jd ke join kelana konvoy tuh?

Sara Russly said...

Ala bestnye snow, ciput ciput pun ada gak snow, anta sini sikit la Aishah, aunty ni mcm cacing kepanasan dilanda heatwave yg agak sirius do bumi OZ ni..huhu...dah 2 weeks 38-40++c, x tahan maa...

noris said...

tun:
x tau la. weather forecast kata maybe, but if not sleet saje le. hard to believe kat london sampai cancel habis flight and railways kan?

k dlyn:
mmg, semau pon blame global warming :P

psl kelana convoy tu lom pasti lg this summer or next summer la kak.. k dlyn jd ke? dah confirm eh?

k sara:
cian k sara kepanasan di OZ sana. Lg2 tgh pregnant mcm k sara, fuh, mesti x selesa sgt2. sending some cool breeze ur way.

dLyn aZmi said...

huhu x konpem lg..
k liza yg wat phd sama ngan akak kat sini dulu prnh join trip kelana convoy.. diye ckp tu trip mcm camping.. take turn masak sume.. angkut mcm2 keperluan masak naik bas, etc. bile pk2 blk mcm x best jek. we'll see how thing goes with my study this yr. trip to europe will be like compensation to me lah if everything goes well so that bley amik cuti lama sket.

yg pastinye this yr i'll be going to japan sbb ticket dh beli. ;) unless kalau ade aral jek trip ni x jd (mintak dijauhkan)..

Oyis said...

k dlyn:
a ah. tau2. mmg ina pernah ckp, kalo gi ngan kelana convoy kena masak sendiri etc. itu psl leh dpt cheap.

tp tu la, x sure lg la kitaorg ikut ke x. lg pon br 1st year hehe.. tgk la camne nnt in da future.

ooo akak gi jepun yeh? wah best tu.. bulan baper?

dLyn aZmi said...

betul..
korg br first yr..
then dok kat uk lak tu so shouldn't be any prob lah..
mcm akak ni susah sket la sbb jauh.. tour within europe mungkin bley dpt murah.. tp tiket nk ke london tu mahal sket..

anyway.. will be going to japan bln 10 nnt ;) gi osaka hehe