Saturday, December 15, 2007

1st Shopping Trip for Maternity Items

Hari ni aku n Hubs pegi Jusco, Equine Park on a mission - to purchase some new maternity clothes for me. Whoo-ey!

Ini merupakan kali pertama aku membeli belah baju maternity. I don't know if it's too soon, but what I do know is that most of my regular clothes no longer fit. Baju kurung yg aku pakai gi keja tu, meh aku bgtau satu rahsia, sebenarnya dah lama aku x cangkuk hook kain dia, heheh, tinggal zip sekerat jln je. Nasib x pernah ada mishaps apa2 hihihi... Ini tips dari Fadhlina la nih hehehe...

Anyway, Jusco was packed to the brim sbb tgh year end sale. Aku baca2 kat online forum ibu mengandung yg jenama Scarlet ni affordable la berbanding kebanyakan yg lain. Juga tempat yg OK ialah Warta and also kat Nilai. Memandangkan aku ni org kebanyakan aje, dan bukannya org yg ada2, maka aku follow la advice ni. I'll be God-damned la kalo nak shopping kat ModernMom yg overpriced tu, dah la design nya mmg x menutup aurat, sungguh x sesuai ... at least x sesuai utk aku la ...

Back to shopping. Apasal la dlm byk2 brg yg dijual secara sale tu, maternity clothings x termasuk? Makes you wonder what Jusco has against pregnant women. Discriminating beyond belief sungguh. Nak x nak terpaksa la pay in full price. Utk first shopping trip ni, sempat la aku beli sehelai maternity blouse n sehelai maternity pants utk wat gi keja. Konon nak try test dulu, nak amik feel. Pas tu tambah lg 2 helai maternity T-shirts. Satu tu kaler neon pink, satu tu kaler cyan. Yg bestnya, kat sehelai T-shirt tu siap ada tulis 'I Love My Baby' and sehelai lagi, 'Naturally Mama'. Chewah... Ni yg x sabar nak pakai nih...

1 comment:

carina said...

Hi,

You have a nice blog. A 40-week pregnancy is really just a blip in our whole life time, but the problem with clothing during that time is very painful. Keeping this in mind, two best friends and mother of two children each started http://www.bellybundles.com. We have high quality maternity clothes there and we would like to hear your feedback on our products.

Thanks,
Carina - Maternity clothing