Friday, June 1, 2012

The Queen of My Heart

Seperti yg dijanjikan, introducing, the Queen of My Heart, Queen Aisyah Nurzahirah... :)








Byk kesilapan setting pada gambar ni. Ni lah akibatnya bila 5 minit lg nak tutup pagar sekolah baru nak keluar rumah (rumah dlm 50 m je dari sekolah). Ralat plak x sempat nak suh budak kecik ni berceloteh, kalo x, dpt la rakam Tuanku bertitah ala2 gaya the Queen's speech kan. Tp nak buat mcm mana, org tu lah fashion stylist dia, org tu lah jg hair stylist dia, org sama lah jg nak direct photoshoot (photoshoot la sgttt!), then org sama jg lah jd chaffeur dia ke sekolah. Nasib baik gi sekolah jalan kaki je, dpt la pangkat chaperon, kalo bawak kereta dpt pangkat supir plak hehe. Ayah dia pon terlibat sama, tp kita bg bapak dia bahagian mandi dan penyediaan breakfast, hok x glamer tu kasi bapaknya lah x pe :P.


Pegi sekolah lak, tanya2 cikgu, katanya x bole amik gmbr dlm kelas sbb ada budak2 lain. Dah agak dah, UK ni kerek sket bab2 camera ni. Sedihkan nak amik gmbr anak2 sendiri bersama kawan2 nya pon x bole selagi x de written consent drpd parents yg lg satu? Tertekan.


Tp sbb dah x de sgt gmbr, letak je lah gmbr2 td. Ada tu siap termasuk tgn tuan direktor lg, tp belasah lah.. Oh ye, tu la crown yg bertungkus lumus kitaorg buat smlm. Ok x? X de gempaq pon, tp jd lah.


Suka la hntr dia gi sekolah td, the atmostphere was very meriah. Mak pak budak semua sporting2, rata2 semua budak pakai baju bertema merah, biru dan putih. Ada yg siap celoreng muka lg dgn face paint gambar Union Jack di pipi. Yg perempuan, x sah ckp la, semua pakai dress and feeling2 princess diva gitu semua hari ni. Ramai jg yg buat crown from scratch, it was so exciting to see. Ni yg rasa mcm nak turut sama berada dlm party diorg nih hehehe...


Lps hntr Aisyah aku usually balik umah kemas2 dapur etc. Then dah siap tu baru keluar ke sekolah. Td sempat keluar serentak dgn Hubs, and on the way tu lalu sekolah. OMG, there they were beratur amik gmbr kat luar kelas. A sea of red, white and blue and happy, happy faces of the children. Cikgu2 diaorg duk ajar sebut, "Your Majesty", dgn "Queen Elizabeth" kuat2. Mcm nak sambut Queen dah aku tgk hehehe...


Ok just in case anyone is wondering, the wand comes from Claire's at GBP3. The dress tu rezeki terpijak and I got it for GBP2.50 only, percaya ngakkk? Kalo online busuk2 pon aku tgk GBP12 dah, so Alhamdulillah sgt2. The sash aku buat drpd ribbons we got from Haberdashery (kedai fabric), and the crown, beli foams from kedai Poundland je, as the name implies, costing only GBP1 utk 6 kpg foam (mmg nasib baik sgt sbb ada red, white, blue dlm tu, also green, pink and black). I cheated a bit, and pakai cekak rambut yg lebih2an kat rumah ni utk buat frame crown tu, kasi tegak dan keras atas kepala. Aku lilit cekak tu dgn 1 meter ribbon, also bought from Haberdashery. Everything stuck together pakai fabric glue ajo. Kasut tu mmg kasut sekolah dia la, from M&S. Hair 'do, tiru pesen video ni bawah ni, it's called Double Twistback. Aku suka channel dia ni kat Youtube, dan kerap jg mentelaah style2 yg senang heheh...



Okay that's all the summary for today. Balik nnt x tahu la mcm mana rupa lg the lil Queen tu, berserebeh dah kot, dgn masam2 sket, sbb hari ni diorg ada outdoor games, then followed by a picnic. She's staying for lunch as well, and they're having Coronation Pie, so in lieu aku bekalkan dia Vege Farm Pie. Hope she doesn't fell left out. Aku mcm over-excited plak kali ni sbb it's an excuse to dress up, satu, but mostly becoz dah pernah kena dulu dgn Aisyah, aku terlupa dress up kan dia masa World's Book Day hari tu. Aisyah langsung x nak pakai costume2 wakaf bila sampai kelas. Puas cikgu pujuk, asyik masam monyok je. Td pon ada jgk a few budak2 yg parents dia barangkali terlupa or malas nak prepare, so dah jd adegan nangis2 x nak masuk kelas. Especially yg anak2 perempuan kan, inferiority complex tu lebih.



So all in all, ni second time kot aku wat something crafty for Aisyah's school event. Last term buat Easter Bonnet, if you guys remember.



Okay have a good weekend all!


2 comments:

Amira Fairul said...

Aisyah memang comel! Btw dear, thank share video tu.. nanti nak try.. ;)

Oyis said...

amira: tenkiu. try la. ada mcm2 styles lg kat channel dia. smgt nak tiru jd nya kan hihih