Saturday, September 24, 2011

Space Hopper

Smlm bercerita psl Aisyah's fascination dgn balloon pump kan?


Well, dia telah mendapat satu akal baru hari ni. Semenjak bday nya yg lalu, ada bbrp hadiah yg aku simpan dlm store, tunggu release sket2 la toys dia ni, bkn main all in one go. Antara nya ialah hadiah drpd Uncle Bard, iaitu a space ball yg bole hop hop hop ittew. Aku selama ni beriya kempen kat dia, kena tggu summer and kena beli pump baru bole main, kalo x pengsan mak ko nak hembus2.


So far dia terima penjelasan aku.


Pg td, lps mandi, dia merengek2 nak 'bouncy ball, bouncy ball', sambil tunjuk kat pintu store. Mula2 x faham, pastu dia pegi amik balloon pump harga sepound tu and tunjuk kat aku sambil ckp, "bouncy ball... pump... big... i put sun block..."


Tu dia... excited punya psl, ckp pakai keywords aje...


Tp faham lah aku, dia suruh pump space ball tu pakai balloon pump, and dia promise dia akan put on sun block. Fuh, negotiate baik punya.


Sbb dia dah buat muka kesian, aku kuarkan la drpd store benda tu, ingat nak tunjuk kat dia, mana bole pump, ni kena guna pump yg ada motor yg org buat inflate air bed tuh. Sekali pam pam pam, kembung plak benda alah tu. Aisyah dah happy giler dah. Pam pam pam pam pam lg, sampai ke sudah dpt ooo. X sangka. X sia2 aku invest beli balloon pump ni.


Ceria betul dah anak dara aku, hajat dia kesampaian. Almaklumlah, drpd June itu hari dia pendam perasaan nak main benda ni hehehe... Tp kaki dia x jejak lg, so x leh hop2 sgt, cuma bole wat belajar balance2 sket2... hehehe








5 comments:

are fighter said...

Pandainye dia..Panjang akal si comel ni..

Oyis said...

thanks. a ah. x sangka dia ingat plak tu kita dah sorok toys dia lama2 dari last June. bila dia dah propose mcm ni, x sampai hati plak x turutkan hehe

Lia Sakinah said...

Bestnye bouncy ball tu! Macam rasa nak join main...hehe... agak2 klu saya duk bounce2 guna ball tu boleh gugur tak segala lemak2 eh? hehehe

Oyis said...

lia: mmg best. rupanya bola tu tahan jgk org dewasa ni naik haha. sbg demonstrator, harus la dah naik berulang kali (tp mcm x gugur je lemak nya?).

Mama Zharfan said...

aisyah sgt comel :) :)