Tuesday, December 2, 2008

Kenapa Aku Menyepi

Just a quick one here, aku kat lab nih, segan weh...

Still alive, still doing fine, still in UK...

Cuma lambat sket update bcoz last week ari Selasa tu pindah rumah. Sblm tu kan demam2 so x larat nak menulis blog dah. Bila dah pindah tu, sibuk ya amat la mengemas, memunggah dan menyusun plak di rumah baru. Pulak ada byk brg keperluan seharian yg kena beli, mcm kettle la, pinggan mangkuk, vacuum cleaner, bla bla, so kitaorg yg x berkereta ni memborong la sket demi sket, sehari ke sehari asyik ke supermarket aje kerjanya.

Tp x pe la, sbb ni pon musim winter, x leh nak duk lelama pon kat supermarket tu, sbb jarak waktu semayang sgt dekat, kang terlepas plak. Ye la, kdg mcm sgt kelam kabut sbb pkl 12 tgh zuhur, skali pkl 2 lebih sket dah asar, pkl 4.30 dah maghrib, pergh.... mmg x kan shopping lelama la... akan ku gunakan waktu itu sepenuhnya pada musim summer nnt bila maghrib pon pkl 9 mlm nnt hua hua hua...

Cuma yg best ialah 2 minggu lps gi umah Che Fadh kat Bristol. Best, best dan best! Nnt la aku letak gmbr jejak kasih kitaorg skali ngan entry dia lps ni. Malu ah nk upload gmbr kat sini, kang reseracher lain nmpk, kantoi! Best kan reunion nih. Aku sempat singgah blog sazly psl k dlyn melawat diorg.

Speaking of umah, hmm... mmg berzaman lg nak dpt internet. sian sgt kat Hubs... kitaorg dah masukkan SKY utk TV, dah apply utk BT line, tp lmbt giler lg diorg nak dtg install... bosan betul la... tu yg akan menambahkan lg kelembapan blog ini being updated. i guess it's good in a way, x de distraction kat umah, tp ndak jg tahu perkembangan semasa.

tp siap la, kalo dah psg, akan aku berborak lama2 ngan family aku kat msia (kitaorg amik plan yg akan bole dpt free international calls). And che fadh, siap sedia, kita akan call awak ptg2 or weekends, hehe... (sbb dpt unlimited calls evening and weekend - weeee!).

ok la, that's for now. nnt aku upload gmbr rumahku syurgaku soon. take care guys, and stay warm!

8 comments:

yzmahoney said...

take care...

iso said...

uit, selamat mengemas. tahniah sbb dh ada rumah sendiri. nnt letak la gambar rumah mu itu.

apa nk segan dgn org lab, diorg paham ke ko tulis bm?

Lia Sakinah said...

Tahniah...dah selamat pindah umah baru...mesti rasa lebih selesa kan...
Selamat mem fully furnish kan rumah yek... kiss tuk aisyah for me... dh lama noris x update pasal dia... Dah pandai ape dh dia skrang?

Jia said...

waa..noris..beshla reunion kt UK..hehe..bila kt tmpa org..semangat ke'malaysia'an makin terserlah ek..nway..slmat msuk umah baru..take care alwiz..hugs uk aisyah..

dLyn aZmi said...

uits..
best.. mmg best jejak2 kasih ni.. hehehe
kem slm syg kat che fadh tu..
ckp diye ade rezeki lg 2 thn akak lak nk jejak katsin ngan diye hahahha

noris said...

yzma:
thanks. u take care too, honey.. :)

iso:
bkn segan dgn apa yg ditulis, tp segan nmpk sgt x wat keja. semua org pon tau blog itu apa :P

lia:
a ah, sgt selesa, wlaau pon kecik aje flat nya. bkn apa x update psl aisyah, mmg x sempat. gmbr2 pon kurg amik skang ni, sbb busy manjaaang... dia dah bole duduk2 kejap2, tp kena jg slalu la sbb lom balance betul lg. dia masih lg stage berguling2, cuma dia dah bole berguling 3, 4 kali guling non-stop, so makin jauh la langkahnya. dia agak malas nak merangkak ke objek yg ingin dicapai e.g. toys dia. biasanya dia akan tarik2 playmat / selimut dia sampai toys tu dekat baru dia capai. malas2 pon bijak jg teknik dia tuh :P kiss2 also utk bday girl tu yeh

jia:
yup, mmg terasa smgt kemalaysiaan tu. tp kat plymouth ni x ramai la malaysian, huhu.. nmpk gmbr korg gathering kat umah lia pon mcm besh jg... rindu gitu. hugs utk aqil jg... comei dia. tau2 dah besar!

k dlyn:
insya Allah akan sampaikan salam k dlyn. mmg best jejak kasih ni kan? stay umah che fadh 2 hari rasa sunggu x cukup. masih byk yg nak di'story' kan tp masa x mengizinkan. terasa muda semula n lapang sket dada. kalo akak dtg UK, jgn lupa singgah plymouth tau. dah dekat sgt dah ngan tempat che fadh tu... :)

izani said...

salam noris,alahai,kecilnya dunia,glad to know u are here, and what a coincidence, u duk kat plymouth,definitely kami belum sampai bawah sana,so kalau kami nak visit bleh ke tumpang berteduh :).org ckp plymouth lawa...ok we keep in touch, MOL been inactive cos no one takes responsib.lagipun it's not a serious biz, just for fun...salam buat hubby

chefadh said...

ha..welcome back mek..hai..berjeman le nak nunggu gamba jejak kasih kita tu ye..stay warm? mm..aku dok rumah dh cam org eskimo ni ha..bibir ku sudah nebel kok..asik digesel sama tisu..yeye..kak lyn nk dtg ek..best2..i'll look forward for it!