Sunday, November 9, 2008

Jalan2 ke The Barbican As Tourists



Semalam jenjalan gi dekat kawasan tepi pantai di Plymouth ni, ala2 tourist gitu. Kawasan pantai tu namanya The Barbican. Rupe2 nya dekat sgt area kitaorg ni dgn pantai, mmg stone throw away je. 15 minit jln kaki dah bole nmpk dah air laut, serius! Tp yg aku tgk, pantai nye berbatu batan, standard la pantai UK, x mcm pantai kita, berpasir halus. Plymouth ni katanya in the summer, mmg jd watersport nyer paradise.

Diorg surf, canoeing, swimming, yachting etc. Tp aku gi smlm cuma tgk pemandangan je la, brrr... giler sejuk n berangin. Tp ada jg org tua yg giler gi mandi pakai speedo aje.. hmm....

Overall mmg best. Gambar2 aku letak kat picasa aku. Sila la jengok ke sana ye.

5 comments:

iso said...

wah, best tu dapat jln2 tepi laut dkt pantai. aku kt sini tepi laut tu port kapal. nmpk ler kapal kontena dsb..

heheheh.. kalau nk tumpang balik msia dr sini senang, kontena byk

:: azrul hazri jantan :: said...

noris...
aha...baru la ada kesempatan nk drop comment :p hehe.. sebelum nie dok baca aje.. anyway all the best la utk korang kat sana.. sekali tengok mmg macam best aje town kat sana... :)

noris said...

iso:
cuba la naik kapal kontena tu, mana tau tiba2 landing kat plymouth, hehe.. kalo x pon landing kat port klang, senang dah family ko nak pi jemput keh keh... speaking of kontena, apa citer brg mkanan yg ko post ikut laut tu? dah sampai ke? aku post jg, ikut udara, dah sampai dah lama dah, tp kena cukai dgn govt UK ko, siot je... (aku guna FedEx)

azrul:
thx for dropping by. best tu x la sgt, tp bole la, cuma kalo utk bawa org jenjln ke, ok sgt la, bcoz main sumber ekonomi sini ialah tourism. yg x syok, semua mahal, semua mat salleh (susah nak dpt halal food), masjid sket (katanya last masjid di UK kat plymouth la, pegi south west lg dah x akan ada dah), universiti dlm town (sesak), jauh n terpisah dari komuniti msia lain (di hujung dunia betul kitaorg, ada 4 family je), etc.. biasa la tu, ada pros n cons. apa pon kena kuat semgt la nak dpt segulung ijazah tu huhu...

iso said...

hahaha.. aku rasa sampai kontena tu kt port klang. nnt aku double check dgn kapitan kapal..

huhuhu, enam kotak ku masih dalam perjalanan. tak mampu aku nk hantar pakai kapal terbang, kapal laut jer..

aku dgr kotak tu akan kena bukak dulu dgn kastam sini baru dia hantar. jgn dia buang semua barang dah la... :(

chefadh said...

perghh..6 kotak tu farid..tu cukup bekalan 3 tahun tu..hehe..jangan marea..usik je..

wow noris..siap fedex tu..'mahal' tul brg dlm kotak tu yek..anyway, kalau awak nak tau, pos brg thru laut tu UK from msia mmg lmbt sket..dlm 2-3 months, so mmg kena plan in advance..cant wait to see you tomolo!