Thursday, May 5, 2011

Escort ke Mascot?


Eh, kata nak cerita psl Lisbon lg?

Alah.. cerita pjg2 pon bkn nya ada org baca pon agaknya, so hari ni rasa nak tukar selera cerita benda selain Lisbon lah. Malas nak karang pjg2. Kalo bukak cerita Lisbon kena buh gmbr berkeping2, internet kat umah ni mcm har*m sket ni kurg kesabaran nak buat...

Smlm gi rehearsel gamelan. This 17th kitaorg ada gig dkt uni sempena Arts Show, so smlm for the 1st time ever, semua org turned up dan berlatih bersungguh2. Hasilnya, wah, kiatorg sudah mula berbunyi seperti layak main dpn org, dpt la dgr bunyi merdu isntead of bunyi tunggang langgang. Aku telah mengambil langkah bijak dgn volunteer turun takhta, dan main bass sahaj(Jegog instead of Kantil) sbb byk kali missed prektis sempena gi Portugal dsb nya, plus smlm and maybe the next prektis pon kena bawak Aisyah bersama coz tiad siapa yg bole tolong tgk kan Aisyah kejap. Dulu rumah dkt dgn Aunty Nad si Aisyah ni, so kejap2 leh tumpang kan. Skang dah dkt dgn Uni tp jauh dgn Nad, so mmg kena gilir2 swap childcare ngan Hubs (ptg2 beliau bekerja).

Anyways, lapang dada ku sbb main bass ni kacang mak labu (main beat 4/4) x payah susah2 main mcm lipas kudung spt slalu. Siap bole layan2 Aisyah lg sesambil main kuheh kuheh. Kena ingat utk lagu Sekatian dgn Manuk Rawa aku main alat Jegog. Tp cikgu tu kata next songs (Gopola, Longgoran and Gambangan) kena main balik Kantil. Ok lah, we'll see how. Now that we're starting to sound good, can't wait to be able to perform all 5 songs.

Gmbr di atas adalah budak Aisyah semasa ikut pretis. Dia duduk dlm tricycle dia diam2, tp dia takut sbb bunyinya kuat. Heh. Jgn kan dia, kalo org x biasa dgr Gamelan Bali mmg menakutkan bunyi dia, mcm mistik2 seram sket, bkn lemah gelamai mcm Gamelan Terengganu. Anyways, bcoz she is such a good girl cikgu kelas ckp nak jd kan dia escort music team kitaorg ni, so nnt hari kejadian nak kena pakaikan dia baju kurung (or kebayu if dpt cari), mengiringi kitaorg masuk woo hoo...

Oh ye, baju uniform team kitaorg mmg baju kebaya kain batik Indon ye, budak2 omputih ni sgt la jakun x reti nak pakai, but ckp cantik, cantik... Dan mmg diorg kalo tinggi lampai kulit putih sgt la cantik memakai nya, compared ngan kita yg renek2 sawo matang ni kan. Yg guys plak mmg mcm pahlawan, siap sampin, and head gear. Cikgu pesan dkt guys suruh jgn lupa pakai seluar dlm nnt, sbb sudahnya cikgu tu jgk yg kena kilas kan kain sampin tu sbb x de sapa yg tahu pakai, x hingin dia tgk benda2 bergayut sbb x de sense utk pakai sepender!

Enough psl gamelan. Aisyah smlm dah dibawa masuk ke kelas 3-4 years old di nursery. Dia akan masuk umur 3 tahun this June, and akan naik kelas la kiranya, tp sudah dibiasakan masuk kelas baru tu dari skang, nak amik feel kata org. Looks like she fits right in, x takut dgn budak2 senior yg besar dan tinggi sket drpd dia. Siap sound lg budak2 yg main puzzle x reti simpan, 'It's messy. Tidy up!'. Garang wooo anak dara aku, tp pembersih :)

2 comments:

miSs inTerpReted said...

tergelak i baca that ur cikgu kena remind the guys to pakai undies. wkakakakak...

anyway, goodluck yer for the performance. :)

Nida said...

wah garangnya Aisyah.. menurun sapa tu..hehe