Sunday, November 2, 2014

Pesta Konvo

Sana sini tgh Pesta Konvo nampaknya skrg nih. Coincidence ke mmg sengaja all IPTs choose the same weekend utk buat konvo ye? Memandangkan aku tinggal di Lembah Akademik, mmg memanjang la jem nya nak sampai ke tempat keja. SEMUA uni pun konvo, oh Tuhan!


But one of the perks is, ada byk choice utk berpesta konvo. Ptg td gi Pesta Konvo UPM. It was so much fun sbb byk activities yg family-oriented. I would really recommend you guys check it out, especially kalo mmg minat nak beli bunga, or binatang ternakan, then lagilah 2-in-1 gitu.










First step gerai makan. Ok actually, quite disappointing sbb x byk choice and tukang jual pun mcm mahu x mahu je. Aku rasa diorg penat sgt dah kot sbb terlalu ramai org. By the time kitaorg sampai, pkl 4 ptg, diorg mcm nak x nak ke serve. Oh well. Bkn dtg nak mkn pun, so nev mind.


Budak2 then gi pet the rabbits dengan Ayah diorg. Happy sgt katanya. Tp since aku tersangkut lamat kat gerai mkn, terlepas plak gmbr diorg mencekik mengusap itu rabbits hihi. RM3 per entrance, per person but can stay as long as you want to. Ada byk lg haiwan lain kalo takat nak posing tu. Lembu, kambing, kuda padi, kuda, ayam, semua adooo....










Budak2 ni sibuk berlari ke sana ke mari sbb padang luas. Then ralitkan diorg bg main giant bubbles ni. Good calorie burner sbb kalo lari laju2 lg byk bubbles nya.







After that masuk research expo punya khemah. This one ada mcm2 lah tgk apa setiap fakulti tu nak showcase kan. Yg paling mengujakan Zayd adalah anak ayam warna warni ni dan ayam jantan yg berkokok. 










Pilihan yg bagus utk family. Ada jg yg utk teens ke atas, like canoeing, flying fox, paintballing and other outdoorsy stuff, tp kami mmg x jenguk la. It was fun.  Maybe esok nak dtg lg tgk gerai jualan plak. Dtg dgn budak2 mmg x menghayati nak shopping hehehe...






 

1 comment:

Ayu azmir said...

Wahh seronok dan meriahnya... klo dekat bole joint