Wednesday, October 31, 2012

Witch Craft

Today I took Aisyah to the museum. Sbnarnya skang ni tgh half-term break, so cuti sekolah seminggu. Terasa mcm baru je budak tu start sekolah September yg lps (and I didnt even get a chance to post a picture of her in full uniform lg!), tau2 dah setengah semester berlalu. Next cuti ialah cuti Krismas, wow, time sure flies!!!


Anyway, cuti2 mcm ni so I usually take her out for an hour or so, kalo x susah jg nak get any work done at home coz children get bored easily. So yeah, trade off kan sejam dua, for a day of quiet thesis writing afterwards.


Ok today the event we went was held at the museum, 5 mintues walk from home je. Bagusnya museum / library kat UK ni, selalunya bila cuti sekolah byk aktiviti for children are held for free ajor. So we have always made a point of attending. Since it's October 31st, so tema aktiviti hari ni adalah of course, Halloween. The project was Batty Book Making.




Here are pics of Aisyah while she did her art work. A journalist from the Plymouth Herald ada minta izin nak amik gmbr Aisyah, mungkin menengokkan ketekunan dia mengaler dan quite possibly because of her outfit, so I said yes. Kita tunggu dan lihat kalo2 gmbr nya selected. Last few weeks muka Aisyah ada masuk paper Herald ni jgk, but that's an entry for another time.








Lps dah habis projek yg tu, we went to another art project yg turut berlangsung pada waktu yg sama, iaitu 'The Big Map'. Projek ni involved kanak2 suh diorg lukis landmark or apa2 saja bangunan yg ada di Plymouth, and then bole stick their hasil beramai2 atas map Plymouth yg besar. Aisyah drew a castle complete with towers, and from some reason decided to stick it next to Toys R Us (geographically incorrect, but belasah la). Can you spot hers on the map? Top left, mounted in black sugar paper.







We had such fun at the museum. Satu lg reason suka pegi museum adalah his donation box. Play the video to see what happens bila kita drop duit masuk tabung dia. Sudahnya tiap2 kali pegi museum mesti buat amal jariah lebih sket to entertain Aisyah yg kept saying, 'Again! Again!'...


video


6 comments:

Nadiah Sidek said...

ni witch baik ke witch jahat ni? hehe..

noris said...

witch x de broom stick! ;P

yatie chomeyl said...

coolnya donation box tu. btw, glemer aisyah ubik gmb dale sokabar omputis hehehe

nurul said...

Salam

saya nak tanya tentang bawa frozen ebm ke oz. boleh sy tau emel awak coz saya ada soalan nak tanya.

Nurul

nurul said...

emel saya et_masterjie@yahoo.com

nurul

Oyis said...

yatie: donation box tu unik sket. mujur dia terima duit skeleng ikut brp pence pon, kalo mintak sepound tiap2 kali, beratttt nak layan aisyah

nurul: saya dah email nurul. bole la contact saya guna email berenaan :)