Wednesday, April 2, 2008

Pencuri Nama

Ni yg maleh aku nak cari nama awal2 ni. Slalu je mcm tu. Asal ada nama yg kita suke, ada org lain rembat dulu letak nama tu kat anak dia. Apa bole buat, first come first serve la ye dok?

Utk nama yg lelaki, siap ada 3 org lagi yg letak nama yg kitaorg rasa best tu. Oh, sungguh doing a comeback la nama tu agaknya. Siap mak aku punyer kawan punyer cucu pon guna nama tu.. Alahai... Tp mak aku ckp, aku dah berkenan sgt nama tu, guna je la.. x kan nak marah org lain pakai kot nama tu... bkn hak sapa2 pon... Iyer, betul tu, tp aku x nak la guna nama yg ala2 over rated, nnt by the time Baby masuk sekolah ada 4,5 org nama sama, dah cam ne?

As the for a girl name that we picked, kawan Hubs yg bersalin awal bulan Mac dah pon rembat. Huhu... If Baby is a girl I am still determined to use that name, coz Hub's friend had only put the name at the very end, as a third name. Iyer, nama baby dia ada tiga patah. Aku geram sbb kelihatannya seperti letak nama tu sbg afterthought saja lagaknya, supaya bunyi lebih Muslim. Grrr...

Tapi x logik plak rasanya nak marah lebih2 kan. Dah la Baby aku x tau laki atau pompuan, and Baby pon masih dlm perut lg, apahal plak aku nak dengki2 nih. Hehe... cuma betul la kot, kata org, kalo ada nama yg kita suka, jgn heboh2 kat org (aku x heboh pon, it was just between me n Hubs), coz nnt ada aje nama tu diguna pakai oleh org yg dekat2 kita secara coincidence...

2 comments:

Anonymous said...

Genial fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

Cheap Tap said...


When choosing the Antique Basin Taps pieces and faucets, one should shop around before purchasing a specific Shower Taps. There is always a tendency to find something that may sometimes look better or be priced in LED taps more pleasing way than the purchased one.